SOLICITARE INCOMPLETĂ – De ce nu s-a instituit starea de alertă în Baia Mare, așa cum a cerut primarul Cherecheș

1
3738
Rudolf Stauder, prefectul județului Maramureș, și Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare

STARE DE ALERTĂ. Deși unii s-au grăbit să anunțe instituirea stării de alertă în municipiul Baia Mare, în baza solicitării Comitetului Local pentru Situații de Urgență Baia Mare, oraș depășit de gestionarea deșeurilor menajere și stradale, aceasta încă nu a fost emisă de subprefectul cu atribuții de prefect Rudolf Stauder.

 

Pentru emiterea acordului de instituire a stării de alertă, prefectul a cerut CLSU Baia Mare să trimită către Comitetul Judțeean pentru Situații de Urgență (CJSU) Maramureș întreaga documentație prevăzută de lege.

 

Respectiv, pentru că edilul a trimis peste drum, la Palatul Administrativ, doar hotărârea CLSU Baia Mare prin care solicita emiterea stării de alertă în municipiu (adică au făcut-o de spectacol, “pe genunchi”), prefectul a cerut să i se trimită și… “analiza factorilor de risc, măsurile pentru creșterea capacității de răspuns, asigurarea rezilienței comunităților și diminuarea impactului tipului de risc necesar a fi aplicate, respectiv condițiile concrete de aplicare și destinatarii acestor măsuri, instituțiile și autoritățile publice care pun în aplicare sau urmăresc respectarea aplicării măsurilor”. Pentru că așa prevede legea.

 

Când (și dacă) cei care gestionează situațiile de urgență în Baia Mare vor trimite documentația prevăzută de lege, solicitarea va intra în analiza prefectului și a specialiștilor din grupul de suport tehnic al CJSU Maramureș. În urma analizei, prefectul are atribuția legală de a se pronunța asupra solicitării (pozitiv sau negativ, cum consideră).

 

Însă nu e nicio situație de alertă în Baia Mare, pentru că în situații de alertă administrația responsabilă a unui municipiu nu contractează focuri de artificii. Dacă ne distrăm, n-avem nicio stare de alertă.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Bine a facut doamna care a refuzat sa trimita statistici eronate despre COVIDUL LOR FANTOMA!!! FELICITARI DOAMNA!!! ADRESEAZA-TE DOAMNEI SENATOR SOSOACA DIANA !!! EA TE VA INTELEGE SI NOI MILIOANE DE OAMENI CU COPIII SI NEPOTII AMENINTATI CU MOARTEA DE IN CAUZA UNUI ANESTEZIST SIRIAN VINOVAT DE GENOCID CARE NE PUNE INTREGULUI POPOR BOTNITA CA IN TARA LUI CU RAZBOI!!!
    SE UCID OAMENII CU PERFUZII NACL, ADICA ALA CU SARE 20 % PROCENT MORTAL IN 20-30 DE MINUTE CU SINGE IN AFARA CAPULUI PE PAR !! AM VAZUT PERSONAL ASA CEVA IN BUCURESTI IN 2003!!! Sanitarii sunt satanizati, real!!! Ucid fara mila si motiv pe oricine linse dicteaza sau pe cine se nimereste la urgenta indiferent ce boala au !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here