SOLICITARE – 4,75 milioane de lei pentru dotarea cu aparatură medicală de înaltă performanță a Compartimentului de Terapie intensivă neonatală din Spitalul Județean

0
171

INFRASTRUCTURĂ DE SĂNĂTATE. Administrația județeană din Maramureș vrea să obțină prin Planul Național de Redresare și Reziliență o finanțare nerambursabilă de 3,75 milioane de lei pentru a dota cu aparatură medicală de înaltă performanță Compartimentul de Terapie intensivă neonatală din Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.

 

Proiectul vizează o investiție totală de 4,75 milioane de lei (exact: 4.756.627,54 lei, sumă care include TVA), însă circa 1 milion de lei (exact: 1.038.969,54 lei) o reprezintă cheltuieli neeligibile și TVA, care vor fi suportați din bugetul județului.

 

Terapia intensivă neonatală este unul dintre cele 4 compartimente ale Secției Neonatologie (condusă de dr. Margareta Iuliana Pîrvănoiu) și are acum o capacitate de 5 paturi în care sunt îngrijiți copiii prematuri cu vârsta de gestație mică și nou-născuții care necesită susținerea funcțiilor vitale, tratamente medicamentoase, sau corectarea dezechilibrelor (biochimice sau metabolice). Strategia de îngrijire prevede intervenția rapidă și eficientă în soluționarea problemelor de patologie-neonatală. Compartimentul este monitorizat video/audio non-stop. În fiecare an peste 120 de copii sunt îngrijiți în Compartimentul de Terapia intensivă neonatală.

De asemenea, tot prin Planul Național de Redresare și Reziliență, administrația județeană vrea să rezolve și dotarea și renovarea cabinetului de planificare familială din cadrul Spitalului Județean (care funcționează în fosta Policlinică nr. 2 de pe str. Progresului din Baia Mare). În acest caz, suma necesară se ridică la aproape 400.000 lei (exact: 394.602,27 lei, sumă care include TVA), contribuția județului constând în asumarea cheltuielilor neeligibile și a TVA-ului (63.003,72 lei).

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here