ȘOC ÎN HANDBAL – Fostul golgheter al echipei Minaur Baia Mare, francezul Pierre-Yves Ragot, a fost reținut pentru trafic de droguri

0
555

GOLGHETER TRAFICANT. Francezul Pierre Yves Ragot (34 de ani), care a jucat pe postul de inter al echipei băimărene Minaur Baia Mare în perioada 2017-2018 (sezonul în care Minaur a revenit în Liga Națională) și pentru care a înscris 125 de goluri, este reținut și anchetat în acest moment de procurorii DIICOT din Brașov, pentru că în locuința în care stătea în orașul Făgăraș a fost descoperită o cultură de cannabis!

 

Ragot este reținut într-un dosar care cercetează săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc (cannabis – cultură indoor). Ragot locuiește la Făgăraș împreună cu soția sa, românca Andreea Dan, cu care s-a căsătorit în Baia Mare, în ianuarie 2018 (ceremonia căsătoriei civile fiind făcută chiar de primarul Cătălin Cherecheș).

 

Ragot a fost transferat de la Dinamo (unde a jucat 3 sezoane, devenind campion al României), însă nu a fost păstrat decât un sezon, în pofida performanțelor bune, din cauza criteriilor FRH care impuneau maxmium doi străini în lot.

 

Conducerea clubului băimărean i-a transmis lui Ragot că va fi păstrat doar dacă își obține cetățenia română, însă procesul de naturalizare presupunea o perioadă îndelungată, așa că francezul a jucat în acel sezon (2018-2019) la echipa franceză de primă ligă UMS Pontault-Combault HB.

 

A revenit în România în sezonul 2019-2020, la CSM Făgăraș, echipă antrenată de fostul antrenor al Minaurului, Raul Fotonea, care nu i-a mai prelungit contractul, însă francezul a rămas în Făgăraș. Astăzi, la percheziția DIICOT, în casa handbalistului s-au găsit aproximativ 700 de grame de cannabis, o instalaţie folosită la întreţinerea culturii indoor, un grinder şi un cântar electronic.

 

Conform DIICOT Brașov, handbalistul francez, care are și un copil, ar fi comandat, “de pe un site de profil, trei colete cu materiale necesare susţinerii plantaţiilor indoor de cannabis, toate în greutate totală de 35 kg, achitând pentru acestea suma de 2.500 lei şi, ulterior, alte materiale similare, achitând pentru acestea din urmă suma de 1.257 lei”. Apoi, în perioada februarie-iunie 2020, Ragot a cultivat plante de cannabis, în vederea comercializării, a mai precizat DIICOT.

 

* FOTO mic: @Paul Ursachi – UPfoto

 

2mnews

 



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here