SKATEBOARD – Băimăreanul Patric Iluț (10 ani) s-a calificat în finala Campionatului Mondial de Skateboard 2019

0
597
Patric Iluț

CALIFICARE. Băimăreanul Patric Iluț (10 ani) s-a calificat în finala World Rookie Skateboard 2019, după ce a ocupat locul 2 la etapa a doua de calificare, desfășurată în această lună în Les Deux Alpes (Franța). Performanța copilului este cu atât mai mare cu cât categoria sa de vârstă (Grom) dă dreptul de participare băieților cu vârste de până la 14 ani, iar băimăreanul a fost cel mai tânăr participant la competiția din stațiunea alpină franceză.

 

În competiția din Franța, unde Iluț a fost singurul român participant, acesta s-a clasat după americanul Trevor Proulx și înaintea altui american, Harry Coren, toți trei fiind calificați în finala World Rookie Skateboard (campionatul mondial oficial de skateboarding pentru copii și tineri până la 21 ani), eveniment sportiv care se va desfășura în 13-15 septembrie la Cascais, localitate aflata la 30 de kilometri de Lisabona (Portugalia).

 

 

Pentru calificarea în finala World Rookie Skateboard, cei aproximativ 750 de participanți aspiranți (împărțiți în două categorii de vârstă, Rookies – cu vârste cuprinse între 14 și 18 de ani; și Groms – cu vârste de până la 14 ani) trebuie să reușească cel puțin o clasare în primii 3 în cele patru etape de calificare (s-au desfășurat două, în Milano – Italia și Les2Alpes – Franța, mai urmează două, în Bozen – Italia și Zürich – Elveția), sau să se fi clasat în primele 10 locuri în clasamentul mondial (la grupa de vârstă mai mare, calificați în finală sunt primii 20 din topul mondial).

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here