SIMBOL – Ucrainenii din Maramureș au înălțat pe Vârful Pop-Ivan steagurile Ucrainei, României și UE, celebrând Ziua Drapelului și Ziua Națională a Ucrainei

0
1626

CELEBRARE. Duminică, 23 august 2020, o delegație a ucrainenilor huțuli din Maramureș au înălțat pe Vârful Pop-Ivan (1.937 metri) din Munţii Maramureşului drapelurile Ucrainei, României și Uniunii Europene, în cinstea Zilei Drapelului ucrainean (celebrată astăzi) și a Zilei Naționale a Ucrainei (care este aniversată mâine, 24 august).

 

Consilierul județean Nicolae Mișulec, singurul reprezentant în forul administrativ al județului al minorității ucrainene din Maramureș, a precizat că gestul are semnificație aparte: „Am urcat astăzi peste 200 de oameni, ucraineni huțului din Maramureș, pe Vârful Pop-Ivan din Munții Maramureșului pentru a arbora alături, unul lângă altul, steagurile Ucrainei, României și Uniunii Europene, într-un semn de prețuire, dar mai ales ca un simbol al dorinței noastre, aceea ca Ucraina să fie susținută de România în aderarea la Uniunea Europeană. Este un apel pe care-l facem public către europarlamentarii români și către diplomații din țara noastră, România, de a susține Ucraina în drumul ei spre Uniunea Europeană”.

 

Din delegația ucrainenilor maramureșeni care au arborat astăzi cele trei drapele pe Vârful Pop-Ivan, pe frontiera dintre România și Ucraina, au făcut parte Nicolae Mișulec (consilier județean), Vasile Popovici (președintele Ucrainenilor Huțuli din România ), Nicolae Maricec (consilier local al comunei Bistra), Constantin Craus, Laur Taficiuc, Marius Maricec și mulți alți ucraineni huțuli din comunitatea maramureșeană.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here