SIMBOL – Comuna maramureșeană Valea Chioarului are stemă oficială cu căprior de aur, biserică de argint și… prune: vezi cum arată

0
1025

STEMĂ. Comuna Valea Chioarului are începând de miercuri, 31 iulie 2019, o stemă oficială, aceasta trecând prin toate furcile caudine prevăzute de legislație (cele mai multe, inutile și fără nicio implicare de specialitate), inclusiv prin Hotărâre de Guvern, adoptată în ședința de astăzi.

 

Stema comunei Valea Chioarului, un scut triunghiular cu marginile rotunjite, are în partea din dreapta sus un căprior de aur pe fond roșu, iar în stânga sus, o biserică argintie pe fond albastru.În fine, în vârful scutului, jos, pe fond argintiu, este o creangă de prun cu patru fructe.

 

Elementele stemei comunei Valea Chioarului semnifică bogăția cinegetică a zonei (căpriorul), credința (biserica face trimitere la Biserica de lemn ridicată în anul 1846, monument istoric) și una din ocupațiile de bază a localnicilor, pomicultura (creanga de prun cu fructe).

 

2mnews

 

 



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here