SIMBOL – A fost aprobată noua stemă a comunei Săcălășeni

0
144
Săcălășeni

DECIZIE. În ședința din 5 iulie 2018, Guvernul a aprobat prin hotărâre noua stemă a comunei maramureșene Săcălășeni. Modificările la stema heraldică a comunei au fost adoptată în varianta aprobată joi de Guvern în 17 octombrie 2017 de forul deliberativ din Săcălășeni.

 

Stema are în partea superioară o biserică aurie care simbolizează biserica de lemn din localitate, edificată în secolul al XVII-lea, iar în partea inferioară, un șoim argintiu (simbol al curajului și vitejiei oamenilor locului în lupta pentru libertate de-a lungul vremii) ce ține în gheare o ramură de stejar cu trei ghinde (care reprezintă satele comunei). Tot în partea inferioară este simbolizat și râul Lăpuș (printr-un brâu argintiu undat).

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ