SIMBOL – A fost aprobată noua stemă a comunei Săcălășeni

0
534
Săcălășeni

DECIZIE. În ședința din 5 iulie 2018, Guvernul a aprobat prin hotărâre noua stemă a comunei maramureșene Săcălășeni. Modificările la stema heraldică a comunei au fost adoptată în varianta aprobată joi de Guvern în 17 octombrie 2017 de forul deliberativ din Săcălășeni.

 

Stema are în partea superioară o biserică aurie care simbolizează biserica de lemn din localitate, edificată în secolul al XVII-lea, iar în partea inferioară, un șoim argintiu (simbol al curajului și vitejiei oamenilor locului în lupta pentru libertate de-a lungul vremii) ce ține în gheare o ramură de stejar cu trei ghinde (care reprezintă satele comunei). Tot în partea inferioară este simbolizat și râul Lăpuș (printr-un brâu argintiu undat).

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here