SIGURANȚĂ – Transgaz, investiție de peste 1,6 milioane de lei în Maramureș “pentru eliminarea unui risc în exploatare”

0
1607

DECIZIE. Transgaz SA, operatorul tehnic al sistemului naţional de transport al gazelor naturale, va investi 1,6 milioane de lei (exact: 1.637.763,26 lei) pentru punerea în siguranță a tronsonului de conductă care subtraversează pârâul Ilba și care, în urma ploilor, a rămas decopertat și cu izolația compromisă, generând un risc în exploatare prin posibilitatea ruperii conductei în urma următoarelor viituri.

 

Lucrările, care se vor desfășura în extravilanul satului maramureșean Ilba (com. Cicârlău), sunt prevăzute să dureze circa 7 luni, iar soluția aleasă este de relocare a conductei – practic, porțiunea avariată va fi anulată și substituită de o nouă conductă care va subtraversa pârâul Ilba prin șanț deschis și va fi cuplată la conducta principală, DN 300 Satu Mare – Baia Mare.

 

Conducta DN 300 Satu Mare – Baia Mare, în lungime de 61,64 kilometri, este parte a magistralei de transport gaze naturale Sărmășel – Baia Mare – Satu Mare (Nord II) și a fost pusă în funcțiune în anul 1981 pentru a asigura transportul gazelor naturale nordul țării, având în acest moment depășită durata de viață normată (30 de ani).

 

 

Soluția tehnică (și necesitatea investiției) au fost avizate încă din octombrie 2020 de specialiștii din Consiliul Tehnico-Economic al Transgaz, însă doar la finalul anului trecut s-a decis alocarea finanțării necesară începerii lucrărilor, proiectul intrând deja în faza de pre-execuție (obținerea aprobărilor, autorizațiilor, avizelor necesare demarării execuției).

 

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here