ȘEZI MUMOS, BUBICO – Fostul multimilionar maramureșean Mircea Mărieș, trimis în judecată pentru plata datoriilor falimentarei sale firme Simatec SA

4
4710
Mircea Mărieș

ANGAJAREA RĂSPUNDERII. Mircea Dorel Mărieș (58 de ani) este clasicul fost. Fostul merceolog comunist, metamorfozat după evenimentele din ’89 în milionar cu frecvență ciclică în topul bogătașilor din România (în perioada 1999-2011, cu o avere estimată în anul 2010 la 13 milioane de euro), a fost următoarele: proprietar și acționar semnificativ în numeroase mari firme (Tehnomin SA Baia Mare, fabrica de sticlă Stisom SA Poiana Codrului, Simatec SA etc. – toate în insolvență, sau faliment), proprietar de castel (Teleki din Satulung, executat de băncile la care nu și-a mai plătit împrumuturile), membru al Clubului Rotary (din care a fost exclus în 2017 pentru că nu și-a mai plătit cotizația).

 

Însă Mărieș nu este doar un fost, ci și un actual. Pe lângă datornic, mai este și un actual trimis în judecată de lichidatorul judiciar al unei dintre firmele pe care le-a falimentat, Simatec SA. Motivul trimiterii în judecată: angajarea răspunderii pentru plata pasivului (datoriilor firmei).

 

În această speță, lichidatorul judiciar al Simatec SA, Alinsolv IPURL, a invocat articolul 138 din Legea 85/2006, care prevede răspunderea membrilor organelor de conducere.

 

Conform legii, judecătorul sindic poate dispune, la cererea administratorului judiciar sau a lichidatorului, ca o parte a pasivului firmei să fie suportată de membrii organelor de supraveghere/conducere din cadrul societății, precum și de orice altă persoană care a cauzat starea de insolvență, dacă se constată că au folosit bunurile sau creditele firmei în folosul propriu sau în cel al unei alte persoane; au făcut acte de comerț în interes personal; au dispus, în interes personal, continuarea unei activități care ducea, în mod vădit, firma la incapacitate de plată; au ținut contabilitate fictivă, au făcut să dispară documente contabile; au deturnat sau au ascuns o parte din activul firmei ori au mărit în mod fictiv pasivul acesteia etc.

 

Dosarul de trimitere în judecată a lui Mircea Mărieș a fost înregistrat în 16 februarie 2021 (ieri), la Secţia a II-a civilă de contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Maramureș (se judecă la Completul specializat Falimente).

 

Astăzi, 17 februarie 2021, judecătorul repartizat a formulat cerere de abținere (adică a zis că e ceva care o poate împiedica să fie obiectivă), tot azi cererea a fost admisă și s-a fixat termen pentru… 19 aprilie 2021, dar, ca-n bancurile cu balcanicul Bulă, deja apare și soluția dată în 19 aprilie 2021 (pentru că nu doar 2mnews, ci, iată!, și cei de la Tribunal sunt clarvăzători și prevăd ce se întâmplă în viitor). Așadar, în 19 aprilie (peste mai bine de două luni!), suntem informați (să nu mai stăm în tensiune), cauza o să se amâne din nou și se va da termen viitor în 17 mai 2021 – vezi FOTO mic. E bine, în ritmul acesta…

 

Deci, informația e asta: când e să nu fie, nu-i (dacă n-o fi zis-o, vreodată, Murphy, creditați-l drept creator pe cine vreți).

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

4 COMENTARII

  1. Acest individ are atatea relații la JUDECATORIE incât o sa tergiverseze acest proces ca si multe altele procese ce le mai are pe rol mulți mulți ani. SI nimeni nu o sa faca nimic .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here