SESIZARE – Mircea Cirț: „Actualul primar al Băii Mari pune în pericol sănătatea copiilor”

0
912

ADVERTORIAL ELECTORAL. „Cu mască, fără mască” era o emisiune de divertisment pe la TVR, pe vremea când nu aveam treabă cu pandemia. Cea care acum ne obligă să purtăm mască și în aer liber. Am fost contrariat atunci când l-am văzut fără mască pe prim-edilul Băii Mari hălăduind prin mulțimea adunată la prezentarea din Centrul Vechi al Băii Mari a concurenților de la „Trofeul Gutâi”, etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă.

 

Majoritatea covârșitoare a celor care asistau la acel eveniment de vineri, 27 august, purta mască, nu și primarul, tocmai cel care ar trebui să dea un bun exemplu. Dar dincolo de sfidarea restricțiilor legale, primarul a încălcat grav o precauție obligatorie: în plină pandemie, fără  mască și fără mănuși, a dat noroc cu copiii prezenți la manifestare, fără să se gândească la riscul de îmbolnăvire la care îi expune.

 

Și pentru a ne convinge că nepurtarea măștii n-a fost o întâmplare, primarul recidivează vineri 4 septembrie, la întâlnirile electorale cu cetățenii din cartierul Vasile Alecsandri, unde își face poze îmbrățișând copiii și discutând cu oamenii tot fără mască. O nouă sfidare a regulilor într-o manieră cu care ne-am obișnuit și care se pot observa foarte bine pe contul său de socializare.

 

De altfel, povestea despre acest mod a prim-edilului de a se comporta în pandemie în spații publice ar putea fi up-datată aproape zilnic. Duminică 6 septembrie, cu ocazia sfințirii Bisericii Sfânta Ana din Ferneziu, figura se repetă. Fără mască, fără distanțare socială, însoțit de mama sa – medic infecționist de profesie – și de președintele Consiliului Județean Maramureș, primarul pare să nu fie interesat deloc de regulile obligatorii de comportament în pandemie.

 

Acest aspect legat de nepurtarea măștii este unul din multele exemple în care primarul consideră că lui îi sunt permise lucruri care altor aleși sau oameni politici le sunt interzise. Oricât de mare e preocuparea pentru interesul electoral, acesta nu scuză lipsa de grijă nu doar pentru sănătatea copiilor, ci pentru a cea a tuturor băimărenilor – cum îi place încă prim-edilului să spună.

 

Mircea CIRȚ – Candidatul Partidului Național Liberal la Primăria Municipiului Baia Mare

 

Comandat de PNL, Executat de 2MNEWS-MARAMUREȘ SRL, cod AEP- 21200012



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here