SESIZARE – Deputatul PNL Călin Bota solicită Ministrului Economiei să îl demită pe directorul general interimar Conversim, care are cazier fiscal

1
741
Călin Bota

PARLAMENTAR – CONVERSMIN. Deputatul PNL Călin Bota i-a solicitat ministrul Economiei, Florin Spătaru, în cadrul unei întrebări trimise oficial, să ia măsuri pentru eliberarea din funcție a directorului general interimar al Conversmin, Grigore Gîrjoabă, care nu corespunde din punct de vedere legal funcției și nu își poate exercita atribuțiile.

 

Potrivit informațiilor apărute în spațiul public, Grigore Gîrjoabă a fost numit director general interimar la Conversmin în luna noiembrie 2022, iar pe 5 ianuarie 2023 Oficiul Național al Registrului Comerțului a respins împuternicirea acestuia la conducerea companiei care se ocupă de închiderea și conservarea minelor, motivând că noul director are fapte înscrise în cazierul fiscal și prin urmare nu poate conduce Conversmin.

 

“Această situație face imposibilă desfășurarea în condiții de legalitate a activității companiei Conversmin, companie care are în administrare numeroase mine din județul Maramureș, care se află în stadiul de conservare, fiind periclitată chiar integritatea patrimonială a companiei.

 

Este obligatoriu ca ministrul Economiei, Florin Spătaru, să ia cât mai repede măsurile care se impun și să pună la conducerea Conversmin o persoană care să corespundă din punct de vedere legal acestei funcții. Sunt convins că printre miile de specialiști cu care se laudă conducerea PSD, există și o persoană fără fapte înscrise în cazierul fiscal, care să poată fi numită la conducerea Convesmin”, a declarat deputatul PNL Călin Bota.

 

Biroul de presă – Cabinet parlamentar Călin Bota



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Ar,trebui sa întrebați ce sa întâmplat în urma deciziei Curți de Conturi în care sa constatat ca,Conversmin ar fi alocat CNMPN Remin SA peste 1 000 000 de lei fără documente justificative.
    Pentru mai multe informații ,Conversmin a cerut sa fie înscrisă la masa credala cu suma de peste1 000 000 de lei.
    Oare,asta este calea corecta prin care Conversmin trebuie sa recupereze bani ?
    Oare,prin acest demers nu vor fi prejuduciati creditorii debitorului CNMPN REMIN SA ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here