SERVICII SOCIALE – Caritas oferă masă caldă, programe de socializare, asistență și recuperare pentru 45 de vârstnici băimăreni: în articol, detalii privind înscrierea

0
296

SERVICII PENTRU VÂRSTNICI. Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare a finalizat recent implementarea proiectului POCU: „Împreună pentru vârstnicii noștri!” prin care la Baia Mare au fost dezvoltate două servicii existente ale organizației: centrul de zi pentru vârstnici și cantina socială – respectiv, au fost înființate și licențiate două servicii sociale noi: un centru de zi de tip asistență și recuperare și un serviciu de masa pe roți. Prin aceste servicii, Caritas a reușit să îmbunătățească calitatea vieții a 196 de persoane de vârsta a treia.

 

Deși proiectul s-a încheiat, în următoarele 7 luni Centrul de zi pentru vârstnici Baia Mare va asigura programe de socializare, evenimente de informare și consiliere pentru 20 de beneficiari noi.

 

Centrul de zi de tip asistență și recuperare va oferi găzduire pe perioada zilei, va asigura igiena personală corporală și igiena lenjeriei de corp, va furniza activități de resocializare, va asigura administrarea tratamentelor medicamentoase și monitorizarea periodică a stării generale de sănătate pentru 5 beneficiari noi.

 

Cantina Socială Caritas Baia Mare va pregăti masă caldă pentru 10 noi beneficiari, asigurându-le și consiliere individuală. În ceea ce privește serviciul social Masa pe roți, acesta va livra mâncare gătită la domiciliu pentru 10 beneficiari noi care vor avea parte și ei de consiliere individuală.

 

Prin urmare, în următoarele 7 luni, serviciile sociale menționate vor contribui la creșterea calității vieții a încă 45 de băimăreni cu vârsta peste 65 de ani.

 

Seniorii interesați, respectiv membrii lor de familie pot obține mai multe informații în legătură cu condițiile de accesare a celor patru servicii sociale la numărul de telefon 0262.218058, de luni până vineri între orele 8 și 16, sau personal la secretariatul organizației, situat pe strada George Coșbuc nr. 54.

Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here