SENTINȚĂ PENALĂ – 6 ani în închisoare: omul de afaceri maramureșean Mihai Corui, condamnat pe fond pentru trafic de influență

1
5112
Vasile Mihai Corui

CONDAMNAT PENTRU TRAFIC DE INFLUENȚĂ. Omul de afaceri maramureșean Vasile Mihai „Mișu” Corui (48 de ani) a fost condamnat, în primă instanță, la 3 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influență.

 

Fiind o recidivă infracțională, respectiv Corui a mai fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare, în septembrie 2019, de Curtea de Apel Oradea, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală (în calitate de administrator al firmei administrator al Mineral Energy SRL, acum în faliment), și se afla în termenul de încercare, pedepsei de acum i se adaugă și pedeapsa din 2019, a cărei suspendare a fost revocată. Astfel că instanța a stabilit pedeapsa rezultantă de executat de 6 ani închisoare și interzicerea unor drepturi.

 

Din această pedeapsă, lui Corui i se deduce o perioadă de circa 4 luni, timpul petrecut în arest (în stare de reținere și apoi de arestare preventivă). Soluția nu este definitivă, Corui mai are posibilitatea să facă apel la sentința pronunțată marți, 13 decembrie 2022, de judecătorul de caz al Secției Penală a Tribunalului Maramureș.

 

Corui (prieten cu primarul Cătălin Cherecheș și martor în dosarul acestuia de luare de mită) a fost reținut în 24 noiembrie 2021, împreună cu Ioan Vasile Pop (condamnat în același dosar la 2 ani de închisoare pentru cumpărare de influență), iar în 17 decembrie 2021 cei doi au fost trimiși în judecată (Corui pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență). Corui și Pop au fost menținuți în arest preventiv până la 16 martie 2022, când asupra lor s-a instituit măsura controlului judiciar (în urmă cu o lună, Corui a cerut, fără succes, revocarea controlului judiciar).

 

Această speță, documentată de polițiștilor anticorupție ai Serviciului Județean Anticorupție Maramureș și care a fost soluționată în un an de la înregistrarea dosarului în instanță (17 decembrie 2021), se referă, conform rechizitoriului, la faptul că în septembrie 2021 Pop (originar din Mireșu Mare) i-a cerut lui Corui să îi rezolve o diminuare a valorii alcoolemiei din buletinul de analiză toxicologică al fiului său, depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul sub influența băuturilor alcoolice (sora lui Corui, Mihaela Cristina Coste, fiind asistentă medicală la Serviciul Județean de Medicină Legală de la Spitalul Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș din Baia Mare – ulterior, și aceasta a fost reținută trimisă în judecată pentru luare de mită în formă continuată – 10 acte materiale, favorizarea făptuitorului, fals intelectual și sustragerea/distrugerea de probe ori de înscrisuri). Pentru aceasta, Pop i-a dat lui Corui 3.000 euro

 

În soluția pronunțată în 13 decembrie 2022, Corui a mai fost obligat de instanță să plătească 3.000 lei (aceeași sumă i-a fost imputată și lui Pop, căruia i-a fost confiscată și mita de 3.000 euro), cu titlul de cheltuieli judiciare datorate statului. Soluția poate fi atacată cu apel.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. De fapt… omul de afaceri maramuresean, in realitate, e un mare papagal.

    PS (post scriptum): In cele din urma, a aparut si patalamaua, ca asa-i in viata asta…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here