SENTINŢĂ – Condamnări la închisoare pentru vinovaţii de producerea exploziei din Sighetu Marmaţiei, din 2012

0
1432
sursa foto: informatiazilei.ro

EXPLOZIE. Dosarul exploziei de la clubul „Euphobia” din Sighetu Marmaţiei, din 19 februarie 2012, în urma căruia au fost trimise în judecată 10 persoane şi două entităţi juridice (firma Berg Sistem Gaz şi Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE) a mai parcurs „un pas” spre finalizare.

 

Iniţial, în 30 mai 2013, patru inculpaţi care şi-au recunoscut vinovăţia au fost condamnaţi la pedepse cu închisoare (între 1 an şi 4 luni şi 1 an, cu suspendare). După judecarea acestora în formulă simplificată, instanţa a continuat judecarea pe latură penală a celorlalţi inculpaţi, precum şi judecarea pe latură civilă a tuturor celor 12 inculpaţi.

 

În această lună, magistraţii Tribunalului Maramureş au hotărât, prin sentinţă penală, condamnarea altor 6 inculpaţi la pedepse cu închisoarea cuprinse între 4 ani şi 8 luni, patru dintre aceştia au primit pedepse cu cu executare, doi cu suspendare – cea mai mare pedeapsă, 4 ani cu executare, a primit-o Gheorghe Rasvan Enache (52 de ani), fostul administrator al firmei Berg Sistem Gaz.

 

De asemenea, prin sentinţa din iunie 2017, s-a hotărât plata de către vinovaţi (persoane fizice şi juridice, în solidar) a unor daune în cuantum total de aproximativ 4 milioane de euro către cele 17 victime ale dublei deflagraţii, precum şi către entităţile juridice afectate şi spitale publice. Sumele dispuse ca despăgubire pentru victimele deflagraţiei sunt cuprinse între 1,5 milioane de euro şi 50.000 de euro. Această hotărâre nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here