SEDIU – Diferend între chestorul şef IPJ Maramureş şi primarul din Tăuţii Măgherăuş creat de relocarea Postului de Poliţie

1
886
Anton Ardelean și Viorica Marincaș

SOMAŢIE. Postul de Poliţie din oraşul Tăuţii Măgherăuş se află în incinta Primăriei. Din cauza lipsei de spaţiu a angajaţilor din administraţia publică locală, primarul Anton Ardelean a cerut relocarea sediului Poliţiei oraşului Tăuţii Măgherăuş. Deşi primarul susţine că a anunţat-o pe chestorul şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Maramureş, Viorica Marincaş, că, din lipsă de spaţiu, doreşte relocarea postului de poliţie din localitate şi că a făcut personal diligenţe la Ministerul Afacerilor Interne, pe plan local nu s-a luat nicio decizie.

 

În consecinţă, Anton Ardelean a trimis o… somaţie Poliţiei Judeţene. „Am trimis o somaţie doamnei chestor Marincaş, că spaţiul e insuficient în Primărie. Stau deja câte trei funcţionari la o masă. Am făcut birouri şi la mansardă! În plus, comisiile trebuie să aibă o sală de şedinţe, oamenii nu mai trebuie să stea înghesuiţi pe coridoare. Nu e vorba de bani aici, Primăria nu ia niciun leu (n.red., de la Poliţie) – Consiliul Local le-a pus la dispoziţie teren (n.red., pentru construcţia unui nou sediu) chiar în centrul oraşului. Sunt 2 UAT-uri – Tăuţii Măgherăuş şi Cicârlău -, 11 sate, multe fabrici, peste 20.000 de hectare de teren şi nu se face post de poliţie? Doamna chestor m-a întrebat dacă doresc să-i ducă la Baia Mare. I-am spus că nu. Dar e vorba de lipsa de spaţiu. Trebuie să muncim în condiţii civilizate. Ei (n.red., Poliţia) au proiect şi m-am dus personal la Minister. Acolo mi-au spus că se face sediul. „, a explicat primarul Ardelean.

 

Până la urmă, şefa Poliţiei maramureşene ar fi spus că trimite „pe cineva de la Logistică” în Tăuţii Măgherăuş să analizeze locaţia propusă de primar. „Doamna Marincaş o să trimită pe cineva şi se vor deplasa, împreună cu domnul Rogoz (n.red., comisar şef Violin Rogoz, şeful Poliţiei Tăuţii Măgherăuş), la Buşag. Fosta şcoală din Buşag e prima opţiune pentru noul sediu al Poliţiei oraşului”, a precizat Anton Ardelean.

 

Astfel, Consiliul Local Tăuţii Măgherăuş a aprobat încheierea unui contract de comodat pentru folosirea de către Ministerul Administraţiei şi Internelor a unor spaţii din incinta fostei şcoli din Bușag.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here