SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – Ziua Internațională a Lecturii, în Baia Mare: programul evenimentelor organizate

0
377

EVENIMENTE. Miercuri, 15 februarie 2023, Consiliul Județean Maramureș marchează Ziua Internațională a Lecturii, prin evenimente desfășurate la sediile unor instituții din subordinea sa, respectiv: Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare, Muzeul Județean de Artă „Centrul Artistic Baia Mare” și Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș.

 

Astfel, Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare pregătește ateliere de lectură la care sunt invitați atât elevii școlilor și liceelor din județ, cât și adulții. Scopul acestor ateliere este de a stimula interesul pentru lectură, prin prezentarea ultimelor noutăți intrate în fondul de carte al bibliotecii. În această zi se pune accentul pe dezvoltarea gândirii creative ca rezultat al deprinderilor pentru citit.

 

Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» celebrează această zi invitând publicul la o altfel de lectură, într-un limbaj nonverbal al formelor, culorilor și emoțiilor care creează mesaje profunde pe simezele expozițiilor sale permanente și temporare. „Lectura” recomandată este compoziția pictorului Petru Achițenie, „Portret de studentă”, care impresionează prin monumentalitatea personajului feminin, dând o notă sacră actului lecturii.

 

Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș invită elevii Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Baia Mare să participe la un atelier de lectură dedicat Legendei lui Dragobete. Vedeta acestui atelier va fi colecția de păretare cu proverbe și versuri de dragoste din patrimoniul muzeului, iar experiența va fi una aparte datorită limbajului arhaic.

 

Vă așteptăm cu drag și vă dorim lectură plăcută tuturor!

 

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here