SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – Vineri, două expoziții și manifestări ocazionate de Ziua Artistului Plastic Băimărean

0
228

ZIUA ARTISTULUI PLASTIC BĂIMĂREAN. Vineri, 5 mai 2023, este celebrat evenimentul cultural anual al comunității artistice băimărene, Ziua Artistului Plastic Băimărean, aniversată din anul 2004 pentru a marca atât trecutul, cât și continuitatea și prezentul. Organizatorii au programat mai multe manifestări, evenimentul fiind deschis la ora 10.00, prin depunere de flori la Pantheon – Cimitirul Horea I și la ora 11.00 la Pantheon – Cimitirul Dealul Florilor.

 

La ora 12.00, în Centrul Vechi al Băii Mari are loc dezvelirea panourilor urbane cu reproduceri după lucrări de artă, iar la ora 17.00, la Centrul de Artă Contemporană Colonia Pictorilor, a fost programată ceremonia de decernare a premiului Artistul Anului 2023 și vernisajul expozițiilor Ziua Artistului Plastic Băimărean și Atestat Arte Vizuale – Colegiul de Arte Baia Mare.

 

De asemenea, vor fi inaugurate atelierele de formare artistică pentru culoare, gravură, volum și desen destinate publicului iubitor de artă, având ca locație Pavilionul Olos și care îi au ca îndrumători pe artiști plastici profesioniști, membri ai Filialei UAPR Baia Mare.

 

* Foto: @Colonia Pictorilor Baia Mare

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here