SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – Seară de muzică clasică, la Colonia Pictorilor din Baia Mare

0
568

CONCERT – BAIA MARE. Miercuri, 13 iulie, de la ora 19.00, la Colonia Pictorilor din Baia Mare are loc concertul de muzică clasică “Ars Nova”, interpretat de tineri muzicieni băimăreni și organizat de Fundația Culturală Euroart. Accesul este gratuit în limita a 150 locuri, pe bază de rezervare pe pagina evenimentului.

 

Prin acest proiect, Euroart sprijină și îndrumă tinerii muzicieni să participe activ la viața culturală și educațională din Baia Mare, oferindu-le oportunitatea de a-și expune talentul și să-și concretizeze potențialul artistic, însă scopul principal al fundației este de a permanentiza activitatea muzical-simfonică în Baia Mare prin crearea unei Filarmonici.

 

În concert: Bernard Pop – trompetă, Francesca Rozenbaicher – flaut, Etien Ciurumelea – chitară, Iulia Iuga – pian, Ada Mîrza – mezzo-soprană, Eduard Csizmadia – clarinet. Evenimentul este susținut financiar de municipalitatea Băii Mari și se bucură de suportul Coloniei Pictorilor și profesorilor Colegiului de Arte Baia Mare: Raț Silvana – pian, Dragoș Ștefania – pian, Lengel Marius – vioară, Raț Tudor – vioară, Corlan Mihai – violă, Șimon Boglarka – violoncel.

 

Despre Euroart
De la înființarea sa în anul 1993 și până în prezent, fundația propune proiecte și inițiative care să sprijine și să dezvolte cultura în Baia Mare, dar mai ales dorește cultivarea și menținerea vieții muzicale. Asociația își îndreaptă acțiunile în primul rând spre educarea artistică a copiilor și tinerilor în general, prin organizarea de concerte tip lecție, dar și pe sprijinirea artiștilor, încurajându-le obținerea de performanțe și colaborări inedite.
De-a lungul celor 27 ani de activitate, Fundația Culturală Euroart și-a construit o vastă experiență în domeniul cultural. De la festivalurile internaționale de muzică clasică sub denumirea “Întâlniri ale tinerilor muzicieni europeni” (1993-1996), la concerte și expoziții în județele Maramureș și Satu Mare (1998-2000), la concerte parteneriate cu Camerata Euroart (din anul 2003-2008), până la organizarea de stagiuni anuale de concerte simfonice atât la nivel local, județean cât și zonal (2003-2012).

* Foto: @Fundația Culturală Euroart

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here