SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – Șase spectacole în weekend, în Baia Mare

0
398
„Emilia în timp de pace...” - scenă din spectacol

PROGRAM SPECTACOLE – BAIA MARE. În weekendul 25-27 martie 2022, Teatrul Municipal Baia Mare a programat șase spectacole, trei dintre acestea fiind dedicate copiilor. Iată detalii despre spectacole.

 

Vineri, „Emilia în timp de pace și război”

 

Vineri, 25 martie de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Municipal Baia Mare este programat spectacolul „Emilia în timp de pace și război”, de Aldo Nicolaj, în regia artistică a lui Radu Dinulescu și scenografia lui Mihai Vălu. În distribuție, actrițele Diana Podăreanu, Sanda Savolszky, Claudia Păunescu, Wanda Farkaș și Adriana Covaci.

 

Spectacolul prezintă povestea a cinci femei, personaje a căror putere de a înfrunta provocările vieții vine tocmai din inepuizabila lor sensibilitate, empatie, sete de iubire, cruzime tandră și umor. Spectacolul se desfășoară cu publicul pe scenă, durează 90 minute, iar prețul unui bilet este 20 lei (preț redus: 10 lei).

 

Sâmbătă și duminică, trei reprezentații ale spectacolului Elefănțelul curios”

 

Sâmbăta, 26 martie, de la orele 10.00 și 11.30, și duminică, 27 martie, de la ora 10.00, în Sala Teatrului de Păpuși, cei mici sunt așteptați la spectacolul “Elefănțelul curios”, de Nina Cassian, în regia lui Eugen Cîmpeanu. Din distribuție fac parte actorii Irina Oțoiu, Liliana Voș, Iulian Bulancea, Vlad Crișan, Carmen Bulancea și Ruxandra Lăzărescu.

 

A fost odată, demult, un elefanțel foarte curios. Într-o zi s-a trezit cu o nouă întrebare: „Ce mănâncă crocodilul seara?”. Așa că a plecat prin pădure să întrebe animalele pentru a primi răspuns la întrebarea sa. Spectacolul durează 60 de minute, iar prețul unui bilet este 7 lei.

 

Sâmbătă, „Aquarius”

 

Sâmbătă seara, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Municipal Baia Mare este programat spectacolul „Aquarius”, după un text de Radu Macrinici, în regia artistică a lui Norbert Boda și scenografia lui Mihai Vălu. În distribuție, actorii Dragoș Călin, Andrei Han, Mircea Gligor, Claudiu Pintican, Mădălina Mare, Valeriu Doran, Larisa Miskolczi și George Olar. Spectacolul se desfășoară cu publicul pe scenă, durează 80 de minute, iar prețul unui bilet este 20 lei (preț redus: 10 lei).

 

Într-un timp al încercărilor, viața a doi frați (Emil, astrolog și Alex, un gamer nonconformist) se derulează sub semnul zodiacului, cu influențele sale planetare. Până la un punct, când Alex este interpelat de artistul bionic Stelarc, care anunță instaurarea Erei Vărsătorului, era spiritualului, a artei, a iubirii. O nouă viziune asupra vieții va prinde contur.

 

Duminică, Nevrozele sexuale ale părinților noștri”

 

Duminică, 27 martie (Ziua Mondială a Teatrului), de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Municipal este programat spectacolul “Nevrozele sexuale ale părinților noștri”, de Lukas Bärfuss, în regia lui Tudor Dreve. În distribuție, actorii Denisa Blag, Sanda Savolszky, Ioan Costin și Dragoș Călin. Spectacolul durează 80 de minute, iar prețul unui bilet este 20 lei (preț redus: 10 lei).

 

“Mama Dorei decide să îi sisteze medicația fetei cu tulburări de comportament. Cunoașterea de sine începe odată cu trezirea sexualității pentru tânăra Dora. Din acest moment, impulsurile vor răbufni cu intensitate în psihicul ei necenzurat. Dora își va trăi viața condusă de senzații.

 

Fără inhibiții, ea va experimenta erotismul dus la extrem. Experiența senzorială îi captează atenția în totalitate. Rănile fizice provocate nu o afectează. Credulitatea o va face invulnerabilă în fața decepțiilor pe care e incapabilă să le înțeleagă. În această ecuație, părinții sunt puși în expectativă. Mereu pe marginea prăpastiei, Dora își găsește refugiul în lumea ei imaginară. – Ana Liliana Ilea”.

 

* Foto: @Teatrul Municipal Baia Mare

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here