SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – Patru spectacole, în weekend, în Baia Mare

0
760
„Placebo”, scenă din spectacol

TEATRU & TEATRU DE PĂPUȘI. În weekendul 24-26 martie 2023, Teatrul Municipal din Baia Mare a programat patru spectacole cu cinci reprezentații. Astfel, vineri, 24 martie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Municipal Baia Mare este programat spectacolul „Grasu` Contrabasu`”, o comedie de Ion Sapdaru, în regia lui Radu Dinulescu. Din distribuție fac parte actorii Andrei Han, Claudia Revan, Aurora Prodan, Diana Podăreanu și Rodica Pașca.

 

Pui mic, Țoancă, Biluță… sunt câteva porecle la care răspunde Pompiliu, 36 de ani, obez și necăsătorit. Are poftă de mâncare, mai puțin poftă de viață. De la vârsta de șase ani a încăput pe mâna celor trei mătuși mămoase. Nu a avut parte de experiențe erotice. Mătușile rezolvă însă problema. Angajează o prostituată pe post de menajeră, pentru a salva aparențele. Mecanismul, odată pus la punct, ar trebui să dea roade.

 

Spectacolul durează 1 oră și  40 minute, iar prețul unui bilet este 20 lei (preț redus: 10 lei – pentru elevi, studenți, pensionari).

 

Sâmbătă, Capra cu trei iezi și Povești din bucătărie

 

Sâmbătă, 25 martie, de la orele 10.00 și 11.30, la sala Teatrului de Păpuși este programat spectacolul „Capra cu trei iezi”, de Ion Creangă, în regia lui Iulian Bulancea. În distribuție, actorii Camelia Strat, Sonia Codorean, Irina Oțoiu, Liliana Voș, Ruxandra Lăzărescu, Carmen Bulancea, Alin Albu, Vlad Crișan și Iulian Bulancea. „Capra cu trei iezi” este transpusă scenic într-o viziune originală. Prin incantații, supranaturalul e chemat să pună ordine în universul casnic al caprelor, perturbat de forțele răului întruchipate de Cumătrul Lup. Metafore vizuale puternice, filon folcloric sugestiv, păpuși stilizate, univers sonor live vin să contureze magic cunoscutul basm al lui Ion Creangă.

 

Spectacolul durează 50 de minute, iar prețul unui bilet este 7 lei.

 

Tot sâmbătă, 25 martie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Municipal din Baia Mare este programat spectacolul „Povești din bucătărie”, o creație colectivă a actorilor din distribuție, în regia lui Cristian Ban. Din distribuție fac parte actorii Inna Andriuca, Denisa Blag, Eduard Bîndiu, Alexandra Vanci, Dragoș Călin, Mircea Gligor și Petru Damșa.
Spectacolul îşi propune să aducă în faţa spectatorilor sinceritatea şi căldura unei întâlniri din bucătăria copilăriei fiecăruia dintre noi, dar, în acelaşi timp, reușind să facă o radiografie a uneia dintre cele mai confuze perioade din istoria recentă a României: anii ’90.

 

Spectacolul durează 90 minute, iar prețul unui bilet este 20 lei (preț redus: 10 lei – pentru elevi, studenți, pensionari).

 

Duminică, Placebo

 

Duminică, 26 martie, de la ora 19.00 – cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului, sărbătorită anual, în 27 martie – în Sala Mare a Teatrului Municipal Baia Mare este programat spectacolul de dans contemporan „Placebo” – concept, coregrafie și light design Arcadie Rusu, spectacol inclus în Campania Națională „Artiștii pentru Artiști” ediția a XIX-a, inițiată de UNITER. Toate încasările rezultate din vânzarea biletelor vor fi donate Fondului de Solidaritate Teatrală (RO40RZBR0000060007801286) pentru susţinerea financiară a artiştilor aflați în situații de viață delicate.

 

Iniţiată în 2002, Campania Națională „Artiștii pentru Artiști” este un stimulator al solidarităţii de breaslă, un resort financiar pentru artiştii cu probleme de existenţă şi un semnal pentru public şi autorităţi în legătură cu situaţia acestora şi demnitatea lor. UNITER reia acest eveniment după 3 ani de pauză cauzată de pandemia de SARS-COV2 și de realitatea războiului cu Ucraina.

 

„Placebo este medicamentul minții noastre, care poate vindeca organismul de afecțiuni. Este speranța, conștientă sau inconștientă, că ne vom însănătoși. Placebo este metafora căutării unui tip de vindecare alternativă. Placebo este pastila de care medicina clasică a uitat, preocupată să ne trateze simptomele și nu cauza. Medicina spitalelor noastre definește sănătatea prin absența bolii și ne administrează tratamente cu prefixul „anti”. Ne separă corpul în părți componente și ignoră partea spirituală și emoțională”. (Arcadie Rusu)

 

În distribuție:  Alex Macavei, Alina Coteț, Brianna Waltner, Carla Waltner, George Pop, Raul Hotcaș, Roxana Florescu. Spectacolul durează 60 de minute, iar prețul unui bilet este 20 lei (unic).

 

* Foto: @Teatrul Municipal Baia Mare



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here