SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – Noaptea muzeelor, sâmbătă, la Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»: programul complet

0
375

EVENIMENT CULTURAL. Sâmbătă, 14 mai 2022, cu prilejul evenimentului cultural Noaptea muzeelor, Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» este deschis gratuit publicului între orele 17.00 – 24.00 (intrarea ultimului vizitator se face la 23.15). În afara vizitării expozițiilor muzeului băimărean, în weekendul 14-15 mai, muzeul funcționează conform programului normal de vizitare, între orele 10.00 – 17.00, interval în care accesul vizitatorilor se face pe baza unui bilet de intrare, achiziționat de la casieria muzeului.

 

Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» celebrează în 14 mai complexitatea și diversitatea colecțiilor sale și invită publicul să ia parte la activități care valorifică patrimoniul muzeului, întâmpinându-l cu ateliere de pictură menite să ajute la descoperirea perspectivei creatorului.

 

Astfel, complexitatea personalității artistului Carol Kondrak se dezvăluie în expoziția temporară care reunește elemente de fond documentar, sculptură, pictură și grafică, dar muzeul aduce un omagiu și întemeietorului Centrului Artistic Baia Mare, Simon Hollósy, prin prezentarea lucrării sale Podul peste Tisa de la Teceu. De asemenea, noile media, video design-ul și tehnologia, pun în valoare moștenirea culturală în cadrul unei proiecții multimedia.

 

Iată programul complet al Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»:

  • 17.00 – 24.00: Vizitarea expoziției permanente Centrul Artistic Baia Mare – Repere europene între tradiții și inovații;
  • 18.00: Vernisajul expoziției temporare retrospective Kondrak – curatori Călin Ițoaie și Izabela Pop;
  • 17.00 și 20.00: Atelier de pictură – Însușirea tehnicilor picturale și dezvoltarea creativității;
  • 19.00: Prezentarea lucrării semnate de Simon Hollósy – Podul peste Tisa de la Teceu;
  • 21.00: Proiecție new media MuzART.

 

Participarea la atelierele de pictură se face pe baza unei programări prealabile, în limita a 10 participanți/atelier. Activitatea se adresează persoanelor cu vârsta de peste 12 ani. Taxa de participare este de 20 lei. Programările se fac telefonic la 0740.142.781 (număr de telefon cu tarif normal) sau prin e-mail la adresa [email protected], au anunțat Robert Strebeli (manager interimar al instituției) și drd. Oana Enășel (coordonator Compartiment Marketing).

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here