SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – În weekend, trei spectacole la Baia Mare: teatru de păpuși, concert și dramă

0
843
„Delfini”, scenă din spectacol

PROGRAM. În weekend-ul 20-21 mai, la Teatrul Municipal Baia Mare vor avea loc trei spectacole cu patru reprezentații. Astfel, sâmbătă, 20 mai, de la orele 10.00 și 11.30, la sala Teatrului de Păpuși este programat spectacolul pentru copii „Povestea Porcului”, după Ion Creangă, în regia lui Radu Dinulescu. Din distribuție fac parte actorii Carmen Bulancea, Iulian Bulancea, Camelia Blidar Strat, Alin Albu, Ruxandra Lăzărescu, Irina Oțoiu, iar vocea personajului Bunicul este înregistrată de Constantin Cotimanis.

 

Spectacolul, cea mai recentă producție a secției Păpuși, spune povestea a doi bătrâni care decid să caute un fiu pentru a scăpa de singurătate. În drumul său, moșneagul întâlnește un fiu neobișnuit, un purcel vrăjit, pe care îl adoptă imediat. Mai mult, în poveste își face apariția un împărat care dă sfoară în țară că își va mărita prințesa cu cel care va construi un pod de aur. Porcul năzdrăvan se încumetă la această provocare și reușește. Însă un blestem cade ca trăznetul pe umerii prințesei. Urmează încercări deosebite pentru a rupe vraja.

 

Spectacolul durează o oră, iar prețul unui bilet este 10 lei.

 

Sâmbătă, muzică clasică

 

Sâmbătă, 20 mai, de la ora 19.00, Teatrul Municipal Baia Mare găzduiește concertul de muzică clasică „Wind, Water, Earth”, compozitor Dan Popescu, interpretat de celebrul violinist Alexandru Tomescu, împreună cu pianista Sînziana Mircea și violoncelistul Șerban Cazacu.
Concertul este organizat de Clubul Rotary Baia Mare,  fiind urmat de o sesiune de networking cu artiștii și compozitorul. Intrarea se face pe bază de invitații, care pot fi procurate de la membrii Rotary sau de la casieria Teatrului Municipal Baia Mare (str. Crișan nr. 8), valoarea minimă recomandată a invitațiilor fiind 170 lei. Toate fondurile rezultate după finalizarea evenimentului vor fi folosite pentru dotarea sălii de spectacole a Colegiului de Arte Baia Mare.

 

Duminică, dramă

 

Duminică, 21 mai, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Municipal, este programat spectacolul „Delfini”, o rescriere de Adina Lazăr după „Singurătatea pietrelor” de Flavius Lucăcel. Regia este semnată de Adina Lazăr, scenografia de Mihai Vălu și sound designul de Adrian Piciorea. În distribuție: Raul Hotcaș, Denisa Blag, Alexandra Sabrina Vanci, Eduard Bîndiu / Andrei Dinu, Inna Andriuca și Sanda Savolszky.

 

„Delfini” prezintă drama unei familii cu un copil autist, situație care atrage după sine un întreg eșafodaj al luptei pentru a fi înțeles de către cei din jur. Spectacolul are o stranietate acvatică, deschizând o ușă tainică prin care pătrundem în lumea singulară a persoanelor neurodivergente, pentru care viața e dincolo de percepțiile obișnuite.

 

Spectacolul durează 95 de minute. Biletele la toate reprezentațiile Teatrului Municipal Baia Mare pot fi achiziționate de la casieria Teatrului sau online, de pe https://www.entertix.ro/evenimente?s=teatrul+municipal+baia+mare.

 

* Foto: @Teatrul Municipal Baia Mare

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here