SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – În weekend, trei spectacole în Baia Mare

0
345
„Grasu' Contrabasu'”, scenă din spectacol

TEATRU ȘI TEATRU DE PĂPUȘI. În weekendul 20-22 ianuarie 2023, Teatrul Municipal Baia Mare a programat trei spectacole cu patru reprezentații. Astfel, vineri, 20 ianuarie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Municipal este programată comedia „Grasu` Contrabasu`”, de Ion Sapdaru, în regia lui Radu Dinulescu. În distribuție, actorii Andrei Han, Claudia Revan, Aurora Prodan, Diana Podăreanu și Rodica Pașca.

 

Pui mic, Țoancă, Biluță… sunt câteva porecle la care răspunde Pompiliu, 36 de ani, obez și necăsătorit. Are poftă de mâncare, mai puțin poftă de viață. De la vârsta de șase ani a încăput pe mâna celor trei mătuși mămoase. Nu a avut parte de experiențe erotice. Mătușile rezolvă însă problema. Angajează o prostituată pe post de menajeră, pentru a salva aparențele. Mecanismul, odată pus la punct, ar trebui să dea roade.

 

Spectacolul durează 1 oră și  40 minute, iar prețul unui bilet este 20 lei (preț redus: 10 lei – pentru elevi, studenți, pensionari).

 

Sâmbătă, teatru de păpuși

 

Sâmbătă, 21 ianuarie, de la ora 10.00 și 11.30, la sala Teatrului de Păpuși este programat spectacolul „Capra cu trei iezi”, după Ion Creangă, în regia lui Iulian Bulancea. Distribuția spectacolului este formată din actorii Camelia Strat, Sonia Codorean, Irina Oțoiu Liliana Voș, Ruxandra Lăzărescu, Carmen Bulancea, Alin Albu, Vlad Crișan și Iulian Bulancea.
„Capra cu trei iezi” este transpusă scenic într-o viziune originală. Prin incantații, supranaturalul e chemat să pună ordine în universul casnic al caprelor, perturbat de forțele răului întruchipate de Cumătrul Lup. Metafore vizuale puternice, filon folcloric sugestiv, păpuși stilizate, univers sonor live vin să contureze magic cunoscutul basm al lui Ion Creangă.

 

Spectacolul durează 50 de minute, iar prețul unui bilet este 7 lei.

 

Duminică, un spectacol vizionar

 

Duminică, 22 ianuarie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Municipal Baia Mare este programat spectacolul „Aquarius”, după un text de Radu Macrinici, în regia artistică a lui Norbert Boda. În distribuție, actorii Dragoș Călin, Andrei Han, Mircea Gligor, Claudiu Pintican, Rodica Pașca, George Pop, Larisa Miskolczi, Valeriu Doran și George Olar.
Într-un timp al încercărilor, viața a doi frați (Emil, astrolog și Alex, un gamer nonconformist) se derulează sub semnul zodiacului, cu influențele sale planetare. Până la un punct, când Alex este interpelat de artistul bionic Stelarc, care anunță instaurarea Erei Vărsătorului, era spiritualului, a artei, a iubirii. Un spectacol vizionar, în care își dau întâlnire prezentul cu viitorul, aflat la un click distanță, sub auspiciile misteriosului Vărsător.

 

Spectacolul durează 80 minute (fără pauză), iar prețul unui bilet este 20 de lei (preț redus: 10 lei – pentru elevi, studenți și pensionari).

 

* Foto: @Teatrul Municipal Baia Mare

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here