SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – În weekend, trei spectacole în Baia Mare

0
226
„Grasu' Contrabasu'”, scenă din spectacol

SPECTACOLE ÎN BAIA MARE. În week-end-ul 22-23 octombrie 2022, Teatrul Municipal Baia Mare a programat trei spectacole. Astfel, sâmbătă, 22 octombrie, de la ora 11.00, la sala Teatrului de Păpuși este programat spectacolul pentru copii Albă ca Zăpada”, după Frații Grimm, în regia lui Kovacs Ildiko. Din distribuție fac parte actorii Ruxandra Lăzărescu, Irina Oțoiu, Vlad Crișan.

 

Albă ca Zăpada este o prințesă a cărei mame vitrege îi vrea răul, deoarece o invidiază pentru frumusețea sa. Nevoită să fugă de acasă pentru a scăpa cu viață, prințesa nimerește în pădure la căsuța celor șapte pitici.  Însă, când împărăteasa cea rea află că prințesa trăiește, pune la cale diferite planuri pentru a scăpa de ea. Spectacolul durează o oră, iar prețul unui bilet este 7 lei.

 

Tot sâmbătă, 22 octombrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Municipal se va juca spectacolul Emilia în timp de pace și război”, de Aldo Nicolaj, în regia artistică a lui Radu Dinulescu. În distribuție, actrițele Diana Podăreanu, Sanda Savolszky, Claudia Păunescu, Wanda Farkaș și Adriana Covaci. „Emilia în timp de pace și război” este povestea a cinci femei, cinci personaje a căror putere de a înfrunta provocările vieții vine tocmai din inepuizabila lor sensibilitate, empatie, sete de iubire, cruzime tandră și umor. Spectacolul durează 1 oră și 30 minute, iar prețul unui bilet este 20 lei (preț redus – pentru elevi, studenți, pensionari: 10 lei).

 

Duminică, 23 octombrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Municipal este programată cea mai recentă producție a acestei stagiuni, „Grasu’ Contrabasu’”, de Ion Sapdaru, un spectacol creat de Radu Dinulescu. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Andrei Han, Claudia Păunescu, Aurora Prodan, Diana Podăreanu și Rodica Pașca.

 

Pui mic, Țoancă, Biluță… sunt câteva porecle la care răspunde Pompiliu, 36 de ani, obez și necăsătorit. Are poftă de mâncare, mai puțin poftă de viață. De la vârsta de 6 ani a încăput pe mâna celor trei mătuși mămoase. Nu a avut parte de experiențe erotice. Mătușile rezolvă însă problema. Angajează o prostituată pe post de menajeră, pentru a salva aparențele. Mecanismul, odată pus la punct, ar trebui să dea roade.

 

Spectacolul durează o oră și  40 minute, iar prețul unui bilet este 20 lei (preț redus: 10 lei).

 

* Foto: @Teatrul Municipal Baia MareATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here