SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – În weekend, patru spectacole programate în Baia Mare

0
160
„Floare de cactus”, scenă din spectacol

TEATRU & TEATRU DE PĂPUȘI. În weekendul 3-5 februarie 2023, Teatrului Municipal Baia Mare a programat 4 spectacole cu cinci reprezentații. Astfel, vineri, 3 februarie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Municipal Baia Mare este programat spectacolul „Emilia în timp de pace și război”, de Aldo Nicolaj, în regia artistică a lui Radu Dinulescu, spectacol în care cinci personaje, cinci doamne de condiție diferită vin să-și povestească viața, fiecare cu provocările ei.

 

În distribuție, actrițele Diana Podăreanu, Sanda Savolszky, Claudia Revan, Wanda Farkaș și Adriana Covaci. Spectacolul durează 90 minute, iar prețul unui bilet este 20 lei (preț redus: 10 lei – pentru elevi, studenți, pensionari).

 

Sâmbătă, teatru de păpuși și ficțiune

 

Sâmbătă, 4 februarie, de la orele 10.00 și 11.30, la Sala Teatrului de Păpuși este programat spectacolul „Rățușca cea urâtă”, după după Hans Christian Andersen, în regia lui Radu Dinulescu. O poveste care are drept erou un boboc de lebădă, clocit de o rață și respins de păsările de curte. Plin de suspans, spectacolul ne va arăta întreaga călătorie a bobocului, care hotărăște să plece în lumea largă.

 

În distribuție, actorii Vlad Crișan, Liliana Voș, Ruxandra Lăzărescu, Irina Oțoiu, Carmen Bulancea, Camelia Blidar Strat. Spectacolul durează 50 de minute, iar prețul unui bilet este 7 lei.

 

Tot sâmbătă, 4 februarie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Municipal Baia Mare este programat spectacolul „Aquarius”, după un text de Radu Macrinici, în regia artistică a lui Norbert Boda. Din distribuție fac parte actorii Dragoș Călin, Andrei Han, Mircea Gligor, Claudiu Pintican, Rodica Pașca, Larisa Miskolczi, Valeriu Doran și George Olar.

 

Într-un timp al încercărilor, viața a doi frați (Emil, astrolog și Alex, un gamer nonconformist) se derulează sub semnul zodiacului, cu influențele sale planetare. Până la un punct, când Alex este interpelat de artistul bionic Stelarc, care anunță instaurarea Erei Vărsătorului, era spiritualului, a artei, a iubirii. Un spectacol vizionar, în care își dau întâlnire prezentul cu viitorul, aflat la un click distanță, sub auspiciile misteriosului Vărsător.

 

Spectacolul durează 80 minute (fără pauză), iar prețul unui bilet este 20 lei (preț redus: 10 lei – pentru elevi, studenți, pensionari).

 

Duminică, comedie

 

Duminică, 5 februarie, de la ora 19.00, în Sala Studio a Teatrului Municipal este programată comedia „Floare de cactus”, de Pierre Barillet & Jean-Pierre Grédy, în regia lui Daniel Vulcu. Avându-i în distribuție pe actorii Dragoș Călin, Sanda Savolszky, Denisa Blag, Alex Macavei, Dorin Griguța, Wanda Farkaș, Ioan Costin și Larisa Miskolczi, spectacolul este un adevărat roller-coaster teatral, o comedie efervescentă, cu oameni obișnuiți, construită în jurul unor cupluri ce durează cât bulele unei șampanii de calitate.

 

Spectacolul durează două ore, iar prețul unui bilet este 20 lei (preț redus: 10 lei – pentru elevi, studenți, pensionari).

 

* Foto: @Teatrul Municipal Baia Mare

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here