SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – În weekend, în Baia Mare, premiera spectacolului de dans contemporan și teatru de păpuși

0
335
„Placebo”, scenă din spectacol

PROGRAM SPECTACOLE – BAIA MARE. În weekendul 11-12 martie 2023, Teatrului Municipal Baia Mare a programat două spectacole cu trei reprezentații. Astfel, sâmbătă, 11 martie 2023, de la orele 10.00 și 11.30, la Teatrul de Păpuși este programat spectacolul „Fata babei și fata moșneagului”, după Ion Creangă, în regia Claudiei Revan și scenografia lui Mihai Vălu.

 

În distribuție, actorii Irina Oțoiu (Fata babei, Găinușa 2), Ruxandra Lăzărescu (Fata moșului, Găinușa 1), Liliana Voș (Baba, Găinușa 3), Vlad Crișan (Moșul, Cap 1 – Balaur), Alin Albu (Cățelușul, Fântâna, Cocoșul și Cap 2, 3 – Balaur), Iulian Bulancea (Părul, Cuptorul).

 

Povestea este o căutare inițiatică a Binelui, întreprinsă de Fata moșneagului, alungată de acasă de mama sa vitregă și de fata acesteia. Întâlnirile simbolice cu cățelușa bolnavă, cu părul, cuptorul, fântâna și Sfânta Duminică sunt pline de învățăminte legate de hărnicie, omenie, adevăr și dreptate. Cei mici, dar și cei mari, sunt poftiți să pășească într-o lume în care Binele și Răul îi pun deopotrivă la încercare, prin intermediul basmului clasic, care rămâne la fel de actual și astăzi. (Ana Liliana Ilea)

Spectacolul durează 60 de minute, iar prețul unui bilet este 7 lei.

 

Duminică, zi de premieră

 

Duminică, 12 martie 2023, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Municipal Baia Mare este programată premiera spectacolului de dans contemporan „Placebo” – concept, coregrafie, light design: Arcadie Rusu; scenografie și grafică: Yasmin Asan; muzică: Alexandru Suciu. În distribuție: Alex Macavei, Alina Coteț, Brianna Waltner, Carla Waltner, George Pop, Raul Hotcaș, Roxana Florescu.

 

Placebo este medicamentul minții noastre, care poate vindeca organismul de afecțiuni. Este speranța, conștientă sau inconștientă, că ne vom însănătoși. Placebo este metafora căutării unui tip de vindecare alternativă. (…) Și tu ai simțit durere fizică, ai căutat să o tratezi la doctor, ai pășit prin spitale și iți amintești cum ai fost tratat. Poate ai căutat și forme alternative de a te vindeca: meditație, yoga, ai mers la psiholog sau ai apelat la medicina holistică. Spectacolul explorează aceste teme în care ne regăsim cu toții. (Arcadie Rusu)

Spectacolul durează 60 de minute. Următoarele reprezentații: sâmbătă 18 martie (ora 19.00), duminică 26 martie (ora 19.00).

 

* Foto: @Teatrul Municipal Baia Mare

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here