SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – În weekend, în Baia Mare două spectacole: premiera unei drame și spectacol pentru copii

0
441
„Delfinii”, scenă din spectacol

PROGRAM TEATRU – BAIA MARE. În weekendul 5-7 mai 2023, Teatrul Municipal Baia Mare a programat două spectacole cu trei reprezentații. Astfel, vineri, 5 mai 2023, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Municipal Baia Mare este programată premiera spectacolului „Delfini”, o rescriere de Adina Lazăr după „Singurătatea pietrelor”, de Flavius Lucăcel. Regia spectacolului este semnată de Adina Lazăr, scenografia de Mihai Vălu, iar sound design-ul de Adrian Piciorea. Spectacolul îi are în distribuție pe actorii Raul Hotcaș, Denisa Blag, Alexandra Sabrina Vanci, Eduard Bîndiu / Andrei Dinu, Inna Andriuca și Sanda Savolszky.

 

„Delfini” prezintă drama unei familii cu un copil autist, situație care atrage după sine un întreg eșafodaj al luptei pentru a fi înțeles de către cei din jur. Spectacolul are o stranietate acvatică, deschizând o ușă tainică prin care pătrundem în lumea singulară a persoanelor neurodivergente, pentru care viața e dincolo de percepțiile obișnuite.

 

Spectacolul durează 1 oră și 35 de minute, iar prețul unui bilet este 25 lei. Următoarele reprezentații sunt programate în 10, 21 și 27 mai, de la ora 19.00.

 

Sâmbătă, teatru de păpuși

 

Sâmbătă, 6 mai, de la orele 10.00 și 11.30, la sala Teatrului de Păpuși din Baia Mare este programat spectacolul „Gulliver în Țara Păpușilor”, de I. Penev, în regia lui Eugen Câmpeanu și Aurel Bălăneanu. Din distribuție fac parte actorii Camelia Strat, Iulian Bulancea, Liliana Voș, Alin Albu, Irina Oțoiu și Carmen Bulancea. Jucăuşă şi antrenantă, povestea este adresată cu mare succes copiilor de vârstă mică. Este un spectacol interactiv, unde copiii sunt invitaţi să intre în minunata lume a lui Gulliver. Spectacolul durează o oră, iar prețul unui bilet este 7 lei.

 

* Foto: @Teatrul Municipal Baia Mare

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here