SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – În Baia Mare, expoziția în aer liber „Banca Națională a României – tradiție și actualitate”

0
864
Sediul BNR Baia Mare

EXPOZIȚIE ÎN AER LIBER. În perioada 8 august – 8 septembrie 2022, Banca Națională a României Agenția Maramureș organizează expoziția în aer liber „BNR – tradiție și actualitate”. Expoziția este amplasată pe strada Gheorghe Șincai nr. 34, în fața sediului Agenției Maramureș a BNR, accesul fiind liber.

 

Vizitatorii pot afla informații despre istoria băncii centrale, personalitatea fondatorului instituției, Eugeniu Carada și originea monedei naționale. O secțiune aparte este dedicată sediului central, care funcționează în două clădiri monumentale – Palatul Vechi și Palatul Nou – amplasate în Centrul Vechi al Bucureștiului, precum și dezvoltării rețelei teritoriale a BNR, compusă în prezent din 6 sucursale regionale și 13 agenții.

 

În cadrul expoziției sunt ilustrate și Biblioteca și Muzeul BNR, fiind prezentate și informații despre rolul instituției în context european, ca parte a Sistemului European al Băncilor Centrale.

 

Banca Națională a României Agenția Maramureș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here