SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – În Baia Mare, concert al grupului Piano Quartet din Budapesta, cu ocazia unui eveniment care îl omagiază pe Sfântul Ștefan

0
343

EVENIMENT. Vineri, 19 august, la ora 18.00, grupul de artiști Piano Quartet din Budapesta, format din Hegedűs Katalin, Hegedűs Endre, Baráz Alisa și Baráz Ádám, va susține un recital muzical la pian în sala festivă a Colegiului de Arte. Concertul face parte din programul  evenimentului Zilele Sfântul Ștefan, organizat de Parohia Romano-Catolică Sfânta Treime în perioada 15-21 august 2022. Biletele costă 50 lei și pot fi achiziționate la secretariatul Parohiei Romano-Catolice Sfânta Treime din Baia Mare (str. 1 Mai nr. 9), începând de marți, 16 august, până în ziua concertului, între orele 9.00-13.00.

 

Zilele Sfântul Ștefan este un eveniment care reunește mai multe manifestări culturale și religioase (aveți programul complet în afișul alăturat, click pe foto pentru a mări imaginea), menite să aducă omagiu trecutului orașului Baia Mare, în mod deosebit fostei biserici medievale, al cărei protector a fost Sfântul Ștefan I al Ungariei (fost rege al Ungariei, considerat întemeietorul Regatului Ungariei, primul rege creștin al maghiarilor, membru al Casei Arpadiene, venerat ca sfânt în Biserica Romano-Catolică și în Biserica Ortodoxă), și al cărei turn, păstrat până azi, este un simbol prin excelență al municipiului Baia Mare, a explicat paroh-protopop Szmutku Róbert.

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here