SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – În Baia Mare, cinci spectacole în weekend

0
225
„Arta adulterului”, scenă din spectacol

PROGRAM SPECTACOLE – BAIA MARE. În weekendul 8-10 aprilie 2022, Teatrul Municipal Baia Mare a programat cinci spectacole, două dintre acestea fiind dedicate copiilor. Iată detalii despre spectacole.

 

Vineri, Arta adulterului

 

Vineri, 8 aprilie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Municipal din Baoia Mare este programat spectacolul “Arta adulterului”, de Pierre Chesnot, în regia lui Daniel Vulcu și scenografia lui Mihai Vălu. În distribuție, actorii Eduard Bîndiu, Inna Andriuca, Sanda Savolszky, Raul Hotcaș, Denisa Blag, Andrei Han, Dorin Griguța, Claudia Păunescu, Claudiu Pintican, Diana Podăreanu, Dan Cordea și Alex Macavei.

 

“Jean François, regizor de televiziune, și Magalie, soția unui comandant de submarin nuclear, își dau periodic întâlnire în locuința acesteia de la malul mării, care va deveni peste noapte, din rațiuni extraconjugale, Hotel Mimoza. Soția regizorului își face apariția la așa-zisul hotel, pentru a cunoaște locația unde soțul ei își petrece mare parte din timp. Care este arsenalul pregătit spre apărare de cei doi amanți și care e ofensiva în fața pericolului iminent de a fi demascată relația lor?” (Ana Liliana Ilea)

 

Spectacolul durează 110 minute (fără pauză), iar prețul unui bilet este 20 de lei (preț redus: 10 lei).

 

Sâmbătă, Fata babei și fata moșneagului

 

Sâmbătă, 9 aprilie, de la orele 10.00 și 11.30, la Sala Teatrului de Păpuși sunt programate două reprezentații ale spectacolului „Fata babei și fata moșneagului”, după Ion Creangă, în regia Claudiei Păunescu. În distribuția spectacolului: Irina Oțoiu, Ruxandra Lăzărescu, Liliana Voș, Felix Arțuche, Vlad Crișan, Iulian Bulancea.

 

„Povestea „Fata babei și fata moșneagului”, transpusă scenic de actorii-păpușari, este o căutare inițiatică a Binelui, întreprinsă de Fata moșneagului, alungată de acasă de mama sa vitregă și de fata acesteia. Întâlnirile simbolice cu cățelușa bolnavă, cu părul, cuptorul, fântâna și Sfânta Duminică sunt pline de învățăminte legate de hărnicie, omenie, adevăr și dreptate. Cei mici, dar și cei mari, sunt poftiți să pășească într-o lume în care Binele și Răul îi pun deopotrivă la încercare, prin intermediul basmului clasic, care rămâne la fel de actual și astăzi.” (Ana Liliana Ilea)

 

Spectacolul durează 60 de minute, iar prețul unui bilet este 7 lei.

 

Sâmbătă, Povești din bucătărie

 

Sâmbătă, 9 aprilie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Municipal Baia Mare este programat spectacolul „Povești din bucătărie”, o creație colectivă a actorilor din distribuție, în regia lui Cristian Ban. Din distribuție fac parte actorii Inna Andriuca, Denisa Blag, Eduard Bîndiu, Alexandra Vanci, Dragoș Călin, Mircea Gligor și Petru Damșa. Spectacolul îşi propune să aducă în faţa spectatorilor sinceritatea şi căldura unei întâlniri din bucătăria copilăriei fiecăruia dintre noi. Spectacolul durează 90 minute, iar prețul unui bilet este 20 de lei (preț redus: 10 lei).

 

Duminică, Flori de mină

 

Duminică, 10 aprilie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Municipal Baia Mare este programat spectacolul „Flori de mină”, de Székely Csaba, în regia Adinei Lazăr și scenografia Irinei Chirilă. În distribuție, actorii Andrei Dinu, Denisa Blag, Eduard Bîndiu, Inna Andriuca și Ioan Costin. Spectacolul ne invită într-un vis lucid, care e realitatea nefardată a zilelor noastre. Închiderea minelor în Maramureș a frânt destine umane, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Oamenii își îneacă amarul în alcool. Iubirile imposibile sunt înăbușite în fașă. Iván și Ilonka au un tată bolnav, țintuit la pat, care vrea să-i dezmoștenească. Lupta cu absurdul vieții crește alarmant numărul sinuciderilor. Violența e și ea rezultanta condițiilor mizere în care își duc traiul cei rămași fără slujbă. Personajele se agață de o fărâmă de speranță: plecarea la oraș.

 

Spectacolul durează 90 de minute, iar prețul unui bilet este 20 lei (preț redus: 10 lei).

 

* Foto: @Teatrul Municipal Baia Mare

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here