SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – În Baia Mare, campanie de colectare selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice cu premii

0
452

RESPONSABILITATE – MEDIU. În Baia Mare, până în 1 noiembrie 2022, se desfășoară o campanie de colectare selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice, cu ocazia Zilei Internaționale a Deșeurilor Electrice – IEWD 2022, acțiunile fiind implemantate de operatorul TGP – The Green Project. Campania este motivată prin atragerea atenției consumatorilor asupra importanței colectării selective a aparatelor uzate, cu scopul de a spori reutilizarea, recuperarea și reciclarea lor.

 

Tema ediției din acest an este Recycle it all, no matter how small! (Reciclați-le pe toate, indiferent cât de mici sunt!). Din perspectiva utilizării resurselor, aparatele electrice și electronice mici aflate la sfârșitul duratei de viață reprezintă o provocare semnificativă. ONU a estimat că în 2019 au fost produse peste 22 de milioane de tone de deșeuri electronice mici în întreaga lume, adică 40% din cele 57 de milioane de tone de deșeuri electronice totale la nivel mondial.

 

Datorită dimensiunilor reduse, articole precum telefoanele mobile, periuțele de dinți electrice, prăjitoarele de pâine și camerele foto sunt adesea amestecate cu alte deșeuri și reprezintă o proporție semnificativă din cele 8% din deșeurile electronice care sunt aruncate în coșurile de gunoi. În plus, micile electrocasnice sunt ușor de depozitat și uitate în sertare, dulapuri, garaje. Într-o gospodărie europeană medie sunt stocate până la 5 kg de dispozitive electronice de mici dimensiuni. Este esențial ca oamenii să devină mai conștienți de această problemă și să fie oprită pierderea resurselor importante pe care aceste articole le conțin.

 

Campania, în Baia Mare

 

Toți cei care doresc să se debaraseze responsabil de deșeurile electrice pot participa activ în cadrul campaniei de colectare desfășurate în municipiul Baia Mare în perioada 1 octombrie – 1 noiembrie 2022, marcând astfel Ziua Internațională a Deșeului Electric – IEWD 2022 alături de mari orașe ale lumii.

 

Campania de colectare este organizată de Primăria Baia Mare împreună cu operatorul de colectare TGP – The Green Project, cu susținerea OIREP Eco Positive și a partenerilor locali: ADIGIDM Maramureș, Garda de Mediu Maramureș, Agenția pentru Protecția Mediului Maramureș și Camera de Comerț și Industrie Maramureș.

 

Iată programul campaniei:

 

Premii pentru debarasarea responsabilă de deșeurile electrice

 

Sâmbătă, 15 octombrie, între orele 10.00-15.00, pe lângă colectarea de la domiciliu, cetățenii pot aduce aparatele electrice vechi, defecte și la punctele de colectare amplasate în următoarele locații din Baia Mare:

• În parcul de la FRN

• Pe platoul din Piața Revoluției

• Intersecția Bdul Republicii cu str. Lupului

 

Pentru toți cetățenii care vor răspund apelulul de a se debasara responsabil de deșeurilor electrice se va organiza și o tombolă cu premii constânt în electrocasnice noi. Premiile (puse la dispoziție de OIREP Eco Positive) sunt: 1 x cuptor cu microunde, 2 x prăjitor de pâine, 2 x cafetieră, 2 x fier de călcat, 2 x bormașină, 2 x sandwich maker.

 

Extragerea câștigătorilor va avea loc vineri, 5 noiembrie  2022, la ora 12:00 în parcul de la RFN.

 

Ce înseamnă DEEE?

 

Orice aparat electric, electronic sau electrocasnic, baterii portabile, corpuri de iluminat, care nu mai sunt utilizate, intră în categoria DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electrocasnice) și trebuie reciclate. Practic colectăm și reciclăm aproape tot ce se bagă în priză sau funcționează cu baterii.

 

Nu știi ce să faci cu echipamentele electrice vechi sau defecte? TGP – The Green Project te ajută să scapi de ele în mod corect și responsabil față de mediul înconjurător prin serviciul gratuit de preluare de la domiciliu / sediu firmă, asigurând manipularea echipamente de la ușa apartamentului / depozit firmă / instituție până la centrul de colectare.

 

Alege să respecți întreaga comunitate din care faci parte, legea și, mai ales, mediul înconjurător – colectează responsabil deșeurile electrice!ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here