SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – În 26 martie, în Baia Mare, spectacol în sprijinul artiştilor aflaţi în situaţii de viaţă delicate

0
231

SOLIDARITATE – ACTORI. Duminică, 26 martie 2023, la Baia Mare, Teatrul Municipal va prezenta spectacolul „Placebo” (conceptul, coregrafia, light design Arcadie Rusu), inclus în a 19-a ediție a Campaniei Naţionale „Artiştii pentru artişti”, program al UNITER organizat împreună cu teatrele din ţară.

 

„Placebo” este un spectacol de dans contemporan (prezentat de compania de dans contemporan eX-Centric Dance Team, înființată cu ocazia spectacolului și al cărei nucleu este format din tineri dansatori și actori ai Teatrului Municipal), prima premieră a acestui an a Teatrului Municipal, care va avea loc pe 12 martie 2023.

 

Iniţiată în 2002, Campania Naţională „Artiştii pentru artişti” este generată de solidaritatea de breaslă, fiind un resort financiar pentru artiştii cu probleme de existenţă şi un semnal pentru public şi autorităţi în legătură cu situaţia acestora şi demnitatea lor.

 

Campania a fost reluată după o pauză de 3 ani, lipsă cauzată “de pandemia de SARS-COV2 şi de realitatea războiului cu Ucraina”, a explicat UNITER, care, cu ajutorul teatrelor de stat şi independente care au răspuns apelului şi au programat spectacole sub semnul solidarităţii teatrale, se implică activ în domeniul susţinerii financiare a artiştilor aflaţi în situaţii de viaţă delicate.

 

Încasările din vânzarea de bilete sunt direcţionate către Fondul de Solidaritate Teatrală (RO40RZBR0000060007801286 deschis la Raiffeisen Bank, Agenţia Piaţa Amzei) şi reprezintă suport financiar pentru beneficiarii programului.

 

* Foto: @Teatrul Municipal Baia Mare

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here