SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – Femei frumoase, curtezane, gheișe: Bijin-Ga, expoziție de stampe realizate de 35 de importanți artiști japonezi, în Baia Mare

0
304

VERNISAJ – ARTĂ JAPONEZĂ. Vineri, 18 noiembrie 2022, de la ora 13.00, în sala destinată expozițiilor temporare din cadrul Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» (situat pe strada 1 Mai nr. 8) are loc vernisajul expoziției temporare “Bijin-Ga, Femei frumoase, curtezane, gheișe”, prezentată de dr. Alexandru Chituță, curator Robert Strebeli.

 

Evenimentul, care continuă ampla serie a expozițiilor cu lucrări din colecția de artă japoneză a avocatului George Șerban, va prezenta publicului interesat lucrări de xilogravură ukiyo-e, un gen artistic tradițional care a apărut și s-a dezvoltat în Japonia începând cu sec. XVII și care a ajuns să fie apreciat în întreaga lume.

 

Expoziția reunește o serie de lucrări ale celor mai importanți artiști japonezi (35 în total) din secolele XVII-XX. De asemenea, organizatorii au pregătit un concurs surpriză. Expoziția va putea fi vizitată în perioada 18 noiembrie – 12 martie 2023, conform programului de funcționare al muzeului (marți-duminică, între orele 10.00-17.00, cu ultima intrare la ora 16.30), a precizat managerul instituției muzeale, Robert Strebeli.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here