SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – Concert la Muzeul Satului din Baia Mare: muzică instrumentală extrasă din cultura folclorică a 7 etnii din Transilvania

0
248

CALEIDOSCOP MUZICAL TRANSILVAN. Miercuri, 17 august, începând cu ora 19.00, în Satul de pe Deal din Baia Mare (localizat pe strada Dealul Florilor nr. 1A), Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară în parteneriat cu Academia Națională de Muzică ”Gheorghe Dima” invită publicul interesat la o călătorie muzicală în Transilvania: un concert care va cuprinde mai mult fragmente muzicale instrumentale extrase din cultura folclorică a 7 etnii din Transilvania: români, maghiari, germani, evrei, romi, armeni și slovaci. Intrarea este liberă.

 

Programul artistic face parte din proiectul EMERIT, organizat de Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, în cadrul căruia sunt organizate 7 concerte: 25 iulie – Blaj; 26 iulie – Zalău; 27 iulie – Beiuș; 28 iulie – Turda; 29 iulie –  Bistrița; 17 august – ora 19, Baia Mare, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară; 19 august – ora 19, Reghin, Casa Municipală de Cultură „Eugen Nicoară”.

 

Piesele muzicale vor fi interpretate de un grup instrumental interetnic format din 7 soliști, atât muzicieni consacrați, cât și tineri talentați aflați la începutul carierei: Cornel Bucşa (vioară), Cristina-Ioana Cosma (vioară), Filip Forna (violă), Iancu Pop (contrabas), Albert Gábor Balázs (acordeon), Ștefan Székely (flaut) şi Marin Moisei (clarinet).

 

Concepția artistică, precum și întreaga coordonare a proiectului, îi aparține dirijorului Cristian Sandu, conferențiar univ. dr. la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”.

 

Vă așteptăm!

 

Biroul de presă al Consiliului Județean MaramureșATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here