SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – Astăzi, la Teatrul Municipal Baia Mare, un spectacol hrănit din filonul neputinței în fața dezastrului

0
172

TEATRU. Marți, 3 martie, de la ora 19.00, la Teatrul Municipal Baia Mare, în Sala Studio, este prezentat spectacolul „Hai că nu e Cernobîl”, în regia lui Norbert Boda. Spectacolul are durata de 80 de minute (fără pauză) și este prezentat în această săptămână și vineri, 6 martie, de la ora 19.00, tot în Sala Studio.

 

Despre „Hai că nu e Cernobîl”, Ana Liliana Ilea, secretar literar al Teatrului Municipal din Baia Mare, scria: „Poluarea cu cianură și metale grele, din urmă cu două decenii, a căzut azi în uitare. Aproape 100 de tone de cianură procesată s-au vărsat în împrejurimi, ajungând în râuri, în Dunăre și poate chiar în Marea Neagră.

 

O problemă gravă, care a fost expediată. Care au fost efectele asupra populației? Nu știm nici acum. „Hai că nu e Cernobîl” tratează acest accident ca pe o farsă tragică, cu un umor reținut, și ridicând multiple semne de întrebare. Un spectacol hrănit din filonul neputinței în fața dezastrului și care ne reamintește că istoriile se repetă atunci când le uităm.”

 

În distribuție: Dragoș Călin – Reporter 4, Pescarul, Omul 2, Adept al cultului; Ioan Costin – Spiritul, Bărbatul, Petre; Wanda Farkas – Reporter 3, Liderul cultului, Traducătorul; Mircea Gligor – Miner 2; Andrei Han – Miner 1; Alex Macavei – Reporter 1, Fiul, Omul 1, Adept al cultului, Peștele, Elnok; Aurora Prodan – Reporter 2, Femeia, Adept al cultului, Esmeralda.

 

Colectivul tehnic al spectacolului: Mihai Vălu – scenografia, Ricardo Fatiol – grafică și video mapping, Dan Prodan – regia tehnică și sonorizare, Sandu Șimonca – lumini, Teo Molnar – operator video, Maria Danciu – sufleur.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here