SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – Acțiuni speciale la muzeele din Baia Mare cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române

0
739

24 IANUARIE – PROGRAM MUZEE BAIA MARE. 24 ianuarie 1859, „Ziua cea mare a veacului”, Unirea Principatelor Române, Moldova și Țara Românească, a fost începutul creării unității națiunii române, desăvârșite la 1 decembrie 1918 prin unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu Regatul Român.

 

În 24 ianuarie 2023, la împlinirea a 164 de ani de la evenimentul a marcat înfăptuirea statului național unitar român modern, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române, Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» este deschis pentru public și poate fi vizitat între orele 10.00-17.00 (ultima oră de acces în muzeu este 16.30).

 

Se pot vizita expoziția permanentă „Centrul Artistic Baia Mare. Repere europene între tradiții și inovații” și expoziția temporară de stampe japoneze „BIJIN-GA. Femei frumoase, curtezane, gheișe”. Prețul biletului de vizitare al ambelor expoziții este de 12 lei pentru adulți, 6 lei pentru pensionari și 3 lei pentru elevi/studenți. Preșcolarii beneficiază de acces gratuit.

 

În 24 ianuarie, la ora 11.00, la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș (strada Monetăriei nr. 1-3, Baia Mare) Unirea Principatelor Române este celebrată printr-un quiz (concurs de întrebări, de multe ori desfășurat pe echipe) dedicat acestui eveniment și perioadei domniei lui Alexandru Ioan Cuza. Premii surpriză! Nu se percepe taxă de participare.

 

De asemenea, în 24 ianuarie 2023, vizitarea expozițiilor permanente ale Muzeului Județean de Istorie și Arheologie este gratuită, conform programului normal de vizitare (10.00-16.30 ultima intrare).

 

În 24 ianuarie 2023, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară din Baia Mare, care este deschis publicului și luni, 23 ianuarie, oferă intrare gratuită vizitatorilor care doresc să (re)descopere valorile culturale românești, reprezentate prin neprețuite piese de patrimoniu.

 

În schimb, Planetariul Baia Mare și Muzeul Județean de Mineraologie Baia Mare vor fi închise în 24 ianuarie 2023.

 

* Foto: @adrianka.ro

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here