SE ÎNTÂMPLĂ ACUM – Preşedintele Iohannis, invitat pentru prima dată la şedinţa Guvernului

0
156

PREMIERĂ. Klaus Iohannis, participă pentru prima dată, din funcţia de preşedinte al României, la o şedinţă de guvern. El a fost invitat de prim ministrul Sorin Grindeanu şi s-a declarat mulţumit că ordonanţa de graţiere şi modificarea codurilor penale, ipoteze care au stârnit discuţii aprinse în societatea civilă, nu vor fi discutate „peste noapte, în nicio şedinţa de guvern”, doar după ce vor fi date spre consultare tuturor instituţiilor prevăzute de lege: CSM, organizaţiilor, opiniei publice.

 

Potrivit Constituţiei preşedintele are dreptul să ia parte la şedinţele guvernului, în care se dezbat probleme de interes naţional, privind politica externă, apărarea tării, asigurarea ordinii publice. Premiera de astăzi poate fi interpretată şi ca o tentativă de armonizare a relaţiilor între Cotroceni şi Palatul Victoria.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here