SCRISOARE DESCHISĂ – Cornelia Negruț: un apel de urgență pentru președintele Consiliului Județean Maramureș

0
181
Cornelia Negruț

ADVERTORIAL. Domnule Ionel Bogdan, menționez că această scrisoare nu are caracter politic, dar este  un apel de urgență  pe care-l fac pentru miile de maramureșeni, persoane cu dizabilități și însoțitorii acestora, aflați într-o situație deosebit de grea în aceste momente.

 

Sunteți de aproape două luni la conducerea efectivă a județului Maramureș și bănuiesc că știți  de această gravă problemă: neacordarea salariilor asistenților personali și a indemnizațiilor persoanelor cu dizabilități.

 

Ca să înțelegeți mai bine situația, subliniez că aceste persoane nu se pot deplasa singure, nu pot merge la toaletă singure, nu se pot îmbraca sau hrăni singure și nu pot sa-și administreze singure tratamentul medicamentos. Acești oameni au nevoie 24 de ore din 24 de o persoană care să-i asiste în fiecare clipă a vieții lor.

 

Printre aceste persoane se regăsesc copii cu afecțiuni foarte grave, care au ca asistenți personali părinții, și oameni în vârstă aflați în aceeași situație, având ca asistenți personali, copii, frați sau alți membri ai familiei. Neplata acestor drepturi, întârziate cu 3 luni de zile, reprezintă o lovitură puternică dată  miilor de persoane și condamnarea lor la foamete și la imposibilitatea de a se trata, ori de a-și plăti chiriile, ratele la banci și utilitățile.

 

Domnule președinte Ionel Bogdan, asistați, precum vedeți, la o situație dramatică și mă mir că până în acest moment nu ați făcut nimic practic pentru rezolvarea acestei situații, deși sunteți singura persoană îndriduită politic și administrativ să rezolve problema. Se vede că aveți alte priorități!

 

Dacă doriți să rezolvați situația în cel mai scurt timp, aveți două metode la dispoziție:

1) Ați fost secretar de stat în Secretariatul General al Guvernului și ați spus tot timpul în campania electorală locală că sunteți un apropiat al prim-ministrului Ludovic Orban și aveți mare influență printre miniștrii Guvernului. Puneți mâna pe telefon, sunați-l pe dl. Orban și rugați-l ca în spiritul bunelor relații pe care le aveți să rezolve problema celor mai năpăstuiți maramureșeni, cuprinzând în proxima rectificare de buget la Guvern și sumele destinate acestor persoane. Dacă nu va face acest lucru săptămâna viitoare, înseamnă că ori dvs ați exagerat în privința relației de prietenie pe care o aveți cu Ludovic Orban, sau Guvernului României nu-i pasă de această categorie socială.

 

2) Sunteți ordonator principal de credite și președinte al Consiliului Județean Maramureș. Dacă soluția cu Ludovic Orban vă depășește, aveți timp să convocați o ședință extraordinară a plenului Consiliului Județean și să rectificați bugetul județului, plătind către primăriile din județ, sumele restante din rezerva bugetară a județului Maramureș. Dacă în rezerva bugetară nu aveți bani, constituiți suma necesară prin mutarea de sume de la capitole bugetare în care nu s-au cheltuit banii alocați inițial și nu se pot cheltui până la sfârșitul anului. Mutați sumele prin rectificare bugetară în rezerva bugetară și de acolo faceți plățile către primării.

 

Așa ar proceda un om, care a afirmat deseori cât demult ține la maramureșeni și are posibilitatea să facă urgent plățile pentru ieșirea din această situație de criză. Sumele pe care le veți plăti din rezerva bugetară le veți recupera când, Guvernul condus de Ludovic Orban va face rectificarea cu pricina. Acești oameni nu mai pot aștepta, deoarece zi de zi situația lor se cronicizează!

 

În istoria lumii au fost mai mulți lideri care și-au asuprit proprii cetățeni, Nero a dat foc Romei, Ludovic al XVI- lea a înfometat populația Parisului, iar dr. Josef  Mengele înfometa deținuții de la Auschwitz, ca să vadă cât rezistă rasa umană fără mâncare. Nu vă înscrieți pe această listă! Toți au sfârșit-o rău.

 

Eu și miile de maramureșeni așteptăm ca săptămâna viitoare să rezolvați problema! În cazul în care oamenii nu-și vor primii drepturile, vă voi scrie din nou, de data aceasta pe alte principii și într-o altă formă.

 

Gândul bun să vă lumineze!



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here