SCLAVIE SEXUALĂ – Descinderi în Maramureș pentru destructurarea unei grupări de proxeneți care, prin violență, constrângea tinere să se prostitueze

0
728

DIICOT. În cursul zilei de astăzi, 16 ianuarie 2019, în județele Maramureș și Argeș și pe teritoriul Elveției au avut loc 13 percheziții domiciliare, nouă persoane fiind bănuite de infracţiuni de criminalitate organizată. Operațiunea a fost desfășurată de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate din Maramureș și Piteşti, sub coordonarea procurorilor DIICOT şi cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română și al Jandarmeriei.

 

Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul unui dosar penal înregistrat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi proxenetism. Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2016-2019, membrii grupării ar fi constrâns 11 tinere să practice prostituţia pe teritoriul Elveţiei şi Italiei, cu scopul de a obţine foloase materiale.

 

Membrii grupării foloseau pentru atragerea victimelor metoda „loverboy”, după care transportau victimele în afara ţării, unde, prin acte de violenţă fizică şi psihică, le contrângeau la practicarea prostituţiei şi a unor infracţiuni de furt în dauna consumatorilor de servicii sexuale. Din activitatea infracţională, cei în cauză ar fi obţinut peste 2 milioane de euro. 23 de persoane au fost duse pentru audieri la DIICOT Piteşti.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here