SCHIMBAREA MODIFICĂRII – După ce s-a votat exproprierea, Cherecheș vrea să cumpere fostul magazin de chimicale din Complexul Minerul

0
1656

FAPT. Se împlinește exact un an de când primarul Cătălin Cherecheș le-a cerut consilierilor locali să aprobe exproprierea a patru spații comerciale situate la parterul Complexului Minerul din Baia Mare. Proiectul a devenit hotărâre în 12 martie 2018, când 18 din cei 20 de aleși controlați de edil au ridicat mânuțele-n sus, mimând tenative de oprire a hemoragiilor nazale și dându-și astfel girul pentru naționalizarea pe stil post-comunist.

 

Printre spațiile incluse în hotărârea de expropriere a fost inclus hotelul-restaurant, magazinul alimentar, barul, dar și fostul magazin de vopsele și lacuri (în fotografia de mai jos este poziționat în colțul din stânga jos al clădirii). Rețineți fostul magazin de chimicale, că se transformă-n subiect al scrierii.

 

Joaca de-a exproprierea

 

Care era interesul public pentru motivarea exproprierii? Convertirea acestuia în Centru Administrativ și Socio-Cultural al Municipiului Baia Mare. Bine, dup-aia, în stilul caracteristic al hotărârii sale, Cherecheș a zis că mută acolo Primăria, că face Incubator de Afaceri, schimbându-i verbal destinația după cum visa noaptea. Ideea e că nu s-a făcut nimic. Astăzi, însă, consilierii locali (considerați amnezici – cum ar veni: „Las’ bă, c-a trecut un an, nu mai țin ăștia minte. Dă-i să sune!”) sunt puși, de același primar Cherecheș, să voteze achiziția fostului magazin de chimicale.

 

Cu ocazia asta, încercând să găsesc un curier care să le ducă oamenilor ăia pe care i-am ales să ne reprezinte niște tablete de lecitină, mi-am reamintit următoarea poveste adevărată, petrecută în urmă cu șase ani, tot în Consiliul Local Baia Mare…

 

Magazinul vizat

 

În 13 iunie 2013, parcă anticipând că peste o săptămână procurorii DNA vor declara începerea urmăririi penale împotriva primarului Cătălin Cherecheș, proprietarul fostului magazin de chimicale de la parterul Complexului Minerul, serelelul local Dobrimex Due (controlat de Gheorghe Liviu Dobrican), a vândut spațiul către Credit Europe Bank – cel mai probabil a fost acoperită (total sau parțial) o creanță (datorie).

 

Cherecheș a aflat și i-a instigat pe consilierii locali să aprobe darea în judecată a firmei care a deținut (care era vai mama ei, fiind în insolvență și neavând activitate din 2011). În fine, ideea era să se anuleze contractul de vânzare-cumpărare pe considerentul nerespectării privind exercitarea dreptului de preemţiune. Adică, conform legii, Dobrican nu l-a oferit spre vânzare Primăriei, ci creditorului.

 

Consilierii au votat: să se judece Primăria cu Dobrican. N-a interesat pe nimeni dacă s-a judecat și, dacă a făcut-o, care a fost rezultatul, ideea e că acum vor vota să se cumpere acel spațiu (care acum arată ca o ghenă de deșeuri, fiind lăsat în paragină de mai mulți ani). Pân’ la urmă e-n legea firii: circulația spațiilor în natură. În natura administrativă.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here