SCHIMBARE DE STRATEGIE – Cum vrea UDMR să-și recâștige electoratul din Maramureș: Alegeri în organizațiile locale și implicarea organizațiilor civile

1
638

PRIMUL PAS: AU ADMIS REGRESUL. În toate organizațiile UDMR din Maramureș, “fără excepție”, vor avea loc alegeri interne, într-o încercare de reformare a partidului și “de restabilire a încrederii electoratului maghiar la nivel județean”, acesta fiind primul an după 1990 în care UDMR a ratat accederea în forul decizional administrativ al județului (Consiliul Județean Maramureș). Precizarea a fost făcută de președintele interimar al organizației din Baia Mare, clujeanul Székely István (în foto).

 

Noile foruri de conducere locale vor fi alese “cu o consultare largă și cu participarea directă la urne a tuturor membrilor comunității maghiare, care vor dori să își exprime opțiunea în acest sens”, a mai menționat Székely, care a admis că, în ultimii ani, în rândul organizației teritoriale a UDMR au fost luate „o serie de decizii mai puțin bune”.

 

În județul Maramureș, UDMR este într-un regres vădit, argumentat nu doar prin ultimele rezultate electorale, ci și din neîncrederea minorității maghiare ăn liderii acestei formațiuni. Poate de aceea, Székely, numit de conducerea UDMR ca reanimator al formațiunii din sudul județului Maramureș, vrea să implice în procesul decizional și în forurile de decizie locale ale UDMR și organizațiile civile.

 

Motivația implicării organizațiilor civile și a bisericilor istorice maghiare, constă în faptul că UDMR consideră că se confruntă, la nivel de comunitate, cu probleme care necesită o abordare mai complexă, nu doar politică. “Într-un astfel de context interetnic nu ne putem permite să nu avem reprezentanți din toate domeniile majore ale vieții sociale” , a mai precizat Székely, într-un comunicat remis 2mnews.

 

* Foto: @ Bakó Bea / Azonnali

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here