SCHIMBARE DE PRIMAR – Anton Ardelean i-a lăsat lui Dumitru Marinescu, în conturile Primăriei Tăuții Măgherăuș, 10.000 de euro și datorii de 1 milion de euro

1
5128
Dumitru Marinescu, Anton Ardelean

REALITATEA DIN PUȘCULIȚĂ. Printre legendele Olimpului maramureșean stau și bunăstarea unor comunități rurale din zonele limitrofe sau apropiate de Baia Mare, unele ridicate cu elevatorul politic la rang urbanizat, deși n-au dotările necesare civilizației încă de la mijlocul mileniului trecut (apă, canalizare, gaz). Exemple: Fărcașa, Recea, Tăuții Măgherăuș. Studiu de caz: Tăuții Măgherăuș.

 

Cât de bine o duce orășelul Tăuții de Măgherăuș, bănuiesc că ați auzit de atât de multe ori încât nu mai are sens să reiterăm motivul: administrația publică locală a moștenit (a avut în proprietate) mult teren și este limitrof municipiului reședință de județ (unde terenul rămas disponibil e puțin, extrem și nemeritat de scump). Așa că dezvoltatorii industriali care au dorit să facă o afacere în Maramureș, au optat pentru respectiva zonă. Deci, e bine, multe firme, mulți angajați, multe terenuri, se traduc prin multe taxe și impozite plătite bugetului local al (în cazul acesta) orașului Tăuții Măgherăuș.

 

La fel, inutil, dar precizăm: orașul Tăuții Măgherăuș a fost controlat timp de 20 de ani (în perioada 2000-2020) de pesedistul Anton “Toni” Ardelean. În 27 septembrie 2020, tăuțenii au decis, în majoritatea lor, că s-au săturat de binele pe care l-a oferit și recitat cu patos Toni Ardelean, și l-au ales primar pe tânărul Dumitru Marinescu (fostul viceprimar și finul lui Toni, debarcat din postura administrativă de Întâistător pentru că și-a permis să-l anunțe că va candida pentru funcția de primar, despre care Toni Ardelean era convins că i se cuvine pe viață, ca oricărui dictator nord-corean).

 

Și acum, dacă tot am revenit la prezent să facem câteva sublinieri, să înțeleagă tot poporul binele care-i revărsat cu cisterna pesedista peste Tăuții Măgherăuș. Care e situația în pușculița orașului?

 

Păi, lucrurile stau așa: Tăuții Măgherăuș a încasat în acest an aproape 20,5 milioane de lei (echivalentul a aproape 4,2 milioane de euro). Ce a făcut cu ei? Probabil, lucruri. Însă să vedem faptele: când Marinescu a preluat mandatul, în contul și casieria Primăriei mai erau… puțin peste 50.000 de lei. Adică 10.000 de euro. Bani de covrigi. În schimb, Primăria are datorii de 4,7 milioane de lei (echivalentul a aproape 1 milion de euro).

 

Sintetizat, când a plecat din Primăria care gestionează orașul plin dolora de bunăstare, Toni Ardelean a lăsat în urma sa 10.000 de euro și datorii de 1 milion de euro. Din datorie, 75% (adică peste 3,5 milioane de lei) sunt creanțe (datorii) către firmele care au lucrat și n-au fost plătite. În popor există o vorbă: cu bani împrumutați, orice sărac poate fi bogat. Atât am vrut să vă spun.

 

Și că Toni Ardelean, tutankamonikul primar, a rămas, spre suprinderea tuturor și rușinea sa, consilier local. El, Zeul înfrânt, simplu consilier local. Nici măcar nu s-a dus să se ascundă-ntr-o văgăună, până când mai uită lumea… Că lumea uită. O zi bună în continuare.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Articolul prezinta in pur stil jurnalistic cu elemente de pamflet, o situatie dramatica.Toate aceste informatii,publicate acum, au fost bine mascate de Toni, faraon din dinastia a -V-a a famigliei pesediste, conduse de Zetea -I-, cunoscut sub denumirea istorica ,,Boxerul,,.
    Interesant ar fi sa aflam ce i-a lasat vanzatorul de eugenii GVZ, lui Ionel Bogdan.Mai precis cati bani are in cont in acest moment Consiliul Judetean,cate procese are pe rol,ce executari silite are,marimea creditelor angajate,nivelul tragerilor,cuantumul salariilor in buget,datorii curente,si asa zisele ,,cheltuieli pentru prieteni.Este clar pentru electoratul maramuresean ca toata victoria lui Ionel a fost posibila datorita ,,ventilatiei,, facute de exemplul Bolojan-Oradea.Din pacate pentru Maramures, Bolojan a plecat la Bihor si face minuni acolo,acasa la el.
    Ionel a ramas fara acoperire si asa in pielea goala, observam cu tristete, ca metoda Bolojan nu se aplica la Maramures.Timpul trece si soldatelul de plumb din Dumbravita isi pierde din luciul electoral.Pentru purcelusi, cocina e mai placuta decat o casa curata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here