SCHIMBARE – Avocatul sighetean Vasile Moldovan va fi învestit marți în funcția de prefect

1
826

OFICIAL. Noul prefect al județului Maramureș, Vasile Moldovan (42 de ani), va fi învestit în funcție marți, 1 august, cu două săptămâni înainte de ziua sa de naștere. El va fi secondat în funcție de subprefectul Alexandru Cosma (actualul director al Agenției pentru Protecția Mediului Maramureș). De profesie avocat, Moldovan este vicepreședinte al PSD Sighetu Marmației și a fost desemnat în funcția de reprezentant al Guvernului în Maramureș în 27 iulie, prin Hotărâre de Guvern.

 

Stratagema prin care a fost posibilă numirea a constat în mutarea sigheteanului într-un post de funcționar public la Ministerul Transporturilor (ocupat prin concurs), iar apoi numirea, prin detașare, cu titlu temporar, în funcția de prefect al județului Maramureș.

 

Vasile Moldovan este absolvent al Facultății de Drept din Iași (promoția 1998) și al Școlii de Ofițeri din cadrul Centrului de Formare și Perfecționare a Polițiștilor ,,Nicolae Golescu” din Slatina. A optat pentru avocatură, devenind avocat definitiv în Baroul Maramureș în anul 1999. Este căsătorit și are doi copii, iar în cariera administrativă este consilier local (la al doilea mandat consecutiv). Cele mai importante și influente relații sunt cea cu liderul social-democrat sighetean Sorin Vlașin și cea familială, el fiind cumnatul șefului DNA al Biroului Teriorial Baia Mare, procurorul Ioan Ulici.

 

Noul prefect al județului Maramureș a fost desemnat în funcție și ca o compensație la promisiunile pe care capii PSD (Liviu Dragnea și Gabriel Zetea) nu au reușit să și le onoreze în fața președintelui PSD Sighetu Marmației, Sorin Vlașin.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Intelegem ca tot ce ne e dat , trebuie luat de bun. Un consilier local sau judetean, parlamentarii trebuie sa aiba girul alegatorilor. Un jurist, un manager ocupa postul dupa evaluarea unei comisii (mai mult sau mai putin competenta), ca urmare a unui concurs(mai mult sau mai putin aranjat). Un prefect si un subprefect ni se ofera pe tava fara criterii de competenta. Daca asta nu e republica absurdistan, ce e???!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here