SCENARIUL ROȘU – Care sunt cele 6 școli din Maramureș în care se fac cursuri on-line și cum fac cursuri celelalte 392 de unități de învățământ din județ

0
1971

OFICIAL. Din cele 398 de grădinițe, școli și licee din județul Maramureș s-a decis ca 6 să facă cursuri exclusiv on-line, aplicarea Scenariului Roșu fiind aprobată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Maramureș, conform avizelor Inspectoratului Școlar Județean Maramureș și Direcției de Sănătate Publică Maramureș.

 

În cazul a 4 unități de învățământ din cele 6 (respectiv: Școala Gimnazială Vadu Izei, Liceul Teoretic „Emil Racoviță” Baia Mare, Școala Gimnazială Ardusat și Liceul Tehnologic Ruscova/structura Grădinița cu Program Normal Pedolena) decizia a fost luată din cauza situației epidemiologice, iar în cazul a două unități de învățământ (Liceul Tehnologic Poienile de Sub Munte și structura Grădinița cu Program Normal – Centru Poienile de Sub Munte), decizia cursurilor exclusiv on-line a fost argumentată de lucrări care se fac la infrastructura școlară.

 

95 de unități de învățământ din Maramureș vor funcționa în Scenariul 2 (Galben), care prevede participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie. Aveți lista celor 95 în galeria foto (foto 1-3).

 

În fine, 297 de unități de învățământ din Maramureș vor funcționa în Scenariul 1 (Verde), cu participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară. Adică cursuri (relativ) după scenariul normal. Aveți lista celor 297 în galeria foto (foto 4-11).

 

 

Andrada VLAS



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here