UPDATE: SCANDAL – Prefectul Moldovan i-a interzis executorului judecătoresc Aniței să intre în Prefectură pentru a pune în aplicare o sentință definitivă cu titlu executoriu

1
1251
Vasile Moldovan, noul prefect al județului Maramureș

TENSIUNI. Executorul judecătoresc Dorel Aniței, la care a apelat conducerea Composesoratului Borșa să pună în aplicare sentința definitivă care le dă dreptul să intre în posesia a 17.000 de hectare de pădure, a fost blocat să pătrundă în clădire de jandarmii care păzesc Instituția Prefectului. Conform jandarmilor de la poartă, aceștia au acționat din ordinul noului prefect al județului, sigheteanul Vasile Moldovan.

 

Conform procedurii, Aniței a solicitat intervenția jandarmilor (adică tocmai a colegilor celor care au aplicat ordinul de interdicție de intrare în instituția publică). Prefectul Moldovan a motivat interdicția prin faptul că executarea silită este suspendată, însă executorul Aniței susține că reprezentantul Guvernului nu i-a prezentat niciun document în acest sens.

 

Vă remintim că sentința prin care Composesoratul Borșa a primit dreptul de a fi împroprietărit cu 17.000 de hectare de pădure este cercetată de mai multe organe ale statului, inclusiv de DNA, însă, conform legii, o sentință definitivă trebuie pusă în aplicare, cel puțin până când aceasta este infirmată de o instanță judecătorească superioară.

 

Recent, Composesoratul Borșa a solicitat executorului judecătoresc să pună sechestru pe mașinile Primăriei Borșa, ceea ce s-a întâmplat. Toate acestea se întâmplă pentru că Composesoratul Borșa, nefiind pus în posesie cu suprafața de pădure decisă de instanța de judecată, a cerut și i s-a aprobat, în septembrie 2016, printr-o procedură specială, să primească de la comisiile de fond funciar județeană și locală Borșa penalități de întârzire de 1.000 de lei pe zi.

 

Până acum, penalitățile au ajuns la peste 200.000 de euro, sumă pentru care Primăria Bărșa și Instituția Prefectului au fost executate. Instituția Prefectului susține că a reușit să întârzie punerea în aplicare a executării silite printr-o solicitare de suspendare care va fi judecată după vacanța judecătorească.

 

UPDATE – Joi, 3 august 2017, ora 16.25 – Până la urmă, prefectul i-a invitat pe executorul judecătoresc și pe reprezentantul Composesoratului Borșa, precum și pe reprezentanții presei, în biroul său și i-a informat că există înregistrată la instanța de judecată o cerere a Instituției Prefectului de suspendare a executării. La întâlnire au mai participat subprefectul Alexandru Cosma și personal din aparatul juridic al Prefecturii.

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here