SCANDAL – „Noaptea, ca hoţii”: Conducerea PNL Sighetu Marmaţiei a fost înlocuită, după ce Daniela Oniţa Ivaşcu şi-a anunţat candidatura la preşedinţia PNL Maramureş

2
4160
Anișoara Mihali (stânga) o înlocuiește pe Daniela Onița Ivașcu (dreapta) în funcția de președinte al PNL Sighetu Marmației

LIBERALISM NOCTURN. Aseară, Comisia de Organizare a Alegerilor PNL Maramureş a decis retragerea funcţiei de preşedinte interimar a PNL Sighetu Marmaţei deţinută de Daniela Oniţa Ivaşcu şi retragerea atribuţiilor Biroului Permanent Local PNL Sighetu Marmaţiei. Practic, liberalii au demis” toată conducerea filialei Sighetu Marmaţiei. În funcţia de preşedinte interimar a fost numită Anişoara Mihali, consilier judeţean. De asemenea au fost numiţi membrii noului Birou Permanent Local PNL Sighetu Marmaţiei.

 

Cum poate o comisie cu atribuţii ferm specificate „de organizare a alegerilor” să ia decizii eminamente politice într-un partid, doar cei 9 „bărbaţi” care fac parte din ea ştiu (Călin Bota, preşedinte, Marinel Kovacs, Cristian Niculescu Ţâgârlaş, Alexandru Oros, Felician Ciceu, Gheorghe Bârlea, Felician Cerneştean, Gheorghe Marian şi Constantin Boloş – membri). Niculescu-Ţâgârlaş susţine că decizia e acoperită de regulament, Secretariatul PNL certificând faptul că în lipsa BPJ Maramureş, COA Maramureş preia atribuţiile acesteia.

 

De ce au tăbărât cei 9 „bărbaţi” pe o singură femeie?, vă spunem acum. În PNL Maramureş, jocurile sunt făcute: Ionel Bogdan trebuie să fie preşedintele filialei judeţene, iar Călin Bota al organizaţiei Baia Mare. Numai că Oniţa Ivaşcu şi-a anunţat candidatura la funcţia antamată pentru Bogdan, reclamând în același timp caracterul nestatutar al numirii Comisiei de Organizare a Alegerilor. În plus, a deconspirat conducerii judeţene nereguli financiare din perioada în care filiala a fost condusă de Alexandru Oros, „omul lui Nemeş”. Oniţa Ivaşcu a admis că a fost informată, însă neoficial, despre deciziile din noaptea trecută, însă aşteaptă comunicarea oficială, după care va contesta deciziile „la toate forurile partidului”.

 

Constantin Boloş, unul dintre membrii COA Maramureş, a susţinut că nu a ştiut de decizie, el plecând de la şedinţă „în jurul orei 19 şi ceva” şi că până atunci nu a fost anunţată această speţă. Boloş s-a întrebat şi el dacă COA poate da decizii în sens politic sau doar în sens organizatoric cu atribuţii exclusiv pentru alegerile locale din partid. „Este un referat făcut de consilierii locali din Sighetu Marmaţiei, nu este o situaţie confortabilă”, a conchis Gheorghe Bârlea.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

 1. Scrisoarea a IIIa- PNL Maramures 2017
  – la moartea politica a Onitei Ivascu

  La un semn deschise usa
  Si se-apropie de pix
  Calinut, sugandu-si gusa,
  Rade si priveste fix.

  Dintr-o simpla semnatura
  Pe Onita o jertfeste,
  Doi penali cand dau din gura
  Bota moartea i-o doreste.

  Intra Gheorghe Marian –
  Mult mai beat ca-n fostul an –
  Bolos cand il miroseste
  Catre casa se grabeste.

  Dar acum in sediul nostru
  Intra primarul Ropan,
  Pe un scaun sta ca prostu’
  Tanarul Ionel Bogdan.

  – Tu esti Bota ?
  – Da, barbate.
  Insa primarul Ropan
  Dintr-o data il combate:
  – Esti un prost si jumatate.

  Chelu’ da cu pumnu-n masa,
  Straluce chelia lui,
  Insa Ropan nu se lasa:
  – Ia mai pune-ti pofta-n cui!

  Tu vrei sa distrugi partidul,
  Nemes e stapanul tau,
  El e tatal, tu copilul
  Dar voi faceti numai rau.

  Intra Ica Chereches
  Cu poseta full de cash,
  N-o intereseaza banu
  Sade langa Cernesteanu.

  Bota, Oros, Tagarlas –
  Smecheri mari de la oras –
  Il vor pe Ionel Bogdan
  Pus de Nemes si de Man.

  Vine Barlea cel vopsit
  Si de Nemes nanasit.
  El sare si se-nerveaza
  Parul se decoloreaza.
  Ar sfinti-o pe Ivascu,
  Insa nu-l sustine Nasu.

  Pe cadavrul lui Onitza
  Toti danseaza perinita,
  Doar la Ban si la Ciolan
  E Fratia Nemes-Man.

  Dar istoria ne-nvata,
  Ce mi-e Sighet, ce mi-e Troia,
  Ai grija ce faci in viata
  La femeie sa-i faci voia!

  #GrupulDePoezieSchimbul3NoapteaCaHotii

 2. SOOOC total …. păi cum aşa, nu a fost pusa presedinte PNL Sighet , amanta lui Nemeş Ovidiu , ulterior a lui Alexandru Oros , cosiliera locală Liliana Virsta???? Incredibil cum si-a ratat Nemes obiectivul de a arata ca fara el la Sighet , liberalii pot face in frunte cu POSTA- lili 5% ?! mno da inca nu-i tarziu poate a fi aleasa la alegeri 🙂 🙂 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here