SCANDAL ÎN MALL – Administrația mall-ului Vivo din Baia Mare vizează relocarea forțată a unui chiriaș cu contract valabil până în 2020

4
5870

RELOCARE FORȚATĂ. Scandal în mall-ul băimărean Vivo (fost Gold Plazza), unde administrația complexului comercial (condus de Zoltan Jakab, center manager, foto) face demersuri pentru relocarea cu forța a unui chiriaș al cărui contract pentru spațiul pe care-l ocupă este valabil până în noiembrie 2020.

 

Pentru că administratorul firmei care operează cafe-barul Zoom, situat la parterul mall-ului, a refuzat să părăsească spațiul pentru care are contract valid (și toate documentele aferente necesare funcționării unui local cu terasă), conducerea complexului comercial au decis sistarea energiei electrice la cafe-bar.

 

 

Mall-ul băimărean este administrat de Retail Development Invest SRL, care l-a notificat pe chiriașul ce deține cafe-barul de la parterul complexului că, deși au un contract valid (din 23 iunie 2015), intenționează să cedeze dreptul de folosință al acelui spațiu unei alte firme începând din 13 septembrie. Drept pentru care, îi oferă alt spațiu, situat la etajul 2 și considerat de actualul administrator al cafe-barului impropriu.

 

Administratorul mall-ului, deși are și alte spații libere la parterul complexului (vezi foto), susține că are dreptul relocării chiriașilor “în conformitate cu dreptul de relocare recunoscut în favoarea Retail Development Invest SRL, consimțit prin semnarea acordurilor de închiriere și a anexelor”, clauză cel puțin în dezacord cu prevederile privind închirierea, cu tentă de abuz – pentru că este un abuz să aprobi investiții de sute de mii de lei ale chiriașului, iar apoi să vii și să-i spui că-n două săptămâni trebuie să-și strângă bagajele și să se mute în alt spațiu, fără carcateristici similare.

 

În speță, aflată-n desfășurare, a fost sesizată și poliția, în urma unei reclamații de violare de spațiu și tulburare în posesie în termenul de închiriere spre operare.

 

2mnews

 

 

 



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

4 COMENTARII

  1. Este pacat ca marii corporatisti sunt lasati sa faca ce vor ei in tara noastra !!! Pe langa faptul ca au o chirie foarte mare, au contractele pline de tot felul de clauze abuzive ! E plin internetul cu clauzele abuzive practicate de proprietarii magazinelor, gen mall-uri.
    Ceea ce, probabil, unii nu stiu, este faptul ca, la incheierea unui contract de inchiriere cu cei de la Vivo (fost Gold Plazza), ei iti dau un spatiu „chel” , cu doar 3 pereti , chiriasul are obligatia de a face amenajarile (cu aprobarea conducerii Vivo ), trebuie sa monteze vitrine, sisteme de ventilatie HVAC, etc, toate de la furnizorii agreati de cei din conducerea Vivo.
    Iar cand se doreste recuperarea investitiei, vin si te scot afara !
    Rusine !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here