SCANDAL ÎN JUSTIȚIE – Procurorul băimărean Bogdan Gabor, verificat de Inspecția Judiciară

0
1495
Bogdan Gabor

AUTOSESIZARE. Procurorului băimărean Bogdan Gabor, fost vicepreședinte al CSM și fost preşedinte al Asociației Procurorilor din România (APR), actualul prim-procuror adjunct delegat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, îi va fi verificată, de Inspecția Judiciară, o anume parte din timpul în care a condus asociația națională pentru a se stabili dacă a săvârșit vreo abatere disciplinară.

 

Faptul a fost confirmat pentru portalul stiripesurse.ro de reprezentanți ai Inspecției Judiciare, site-ul citând o informație difuzată de televiziunea Antena 3, conform căreia actuala conducere a APR ar fi descoperit în serverele asociației mail-uri trimise de procurorul Gabor către Dacian Cioloș și către membri ai USR, mail-uri care ar conține sugestii/indicații cu privire la pozițiile publice pe care respectivii politicieni ar fi trebuit să le aibă în legătură cu subiecte din justiție.

 

Conform regulamentului, dacă Inspecția Judiciară va constata că există indicii că procurorul Gabor ar fi trimis respectivele indicații politicienilor, se va deschide o anchetă în urma căreia, dacă procurorul va fi găsit vinovat, cazul va fi înaintat secției pentru procurori a CSM care va stabili dacă se impun sancțiuni – decizia putând fi contestată de cel sancționat la instanţa de contencios-administrativ.

 

La sfârșitul lunii trecute, Gabor a demisionat din toate funcțiile deținute în APR, invocând prezența “nestatutară” a procuroarei Elena Iordache de la Parchetul General ca reprezentantă a APR în sedința CSM din 19 septembrie, în care s-a aprobat Regulamentul Secției de investigare a infracțiunilor comise de magistrați – portalul de specialitate Lumea Justiției a acreditat ideea că motivul demisiei lui Gabor a fost generat “de refuzul acestuia de a sesiza CSM în legatură cu o posibilă fraudare a concursului de promovare efectivă și pe loc a judecătorilor și procurorilor în funcții de conducere”. Ulterior, Elena Iordache a fost aleasă preşedinte al APR.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here