ȘANSE PENTRU ALȚI PACIENȚI – O nouă prelevare de organe la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Dr. Constantin Opriş” Baia Mare

0
709

PRELEVARE DE ORGANE. Duminică, 24 mai 2020, la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Dr. Constantin Opriş” Baia Mare a avut loc o nouă prelevare de organe şi ţesuturi (cornee), aducând speranţă pentru alţi pacienţi a căror unică şansă este transplantul.

 

Rinichii se vor transplanta în cadrul Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj Napoca, unde o echipă de profesionişti îşi va pune în slujba pacienţilor întreaga pricepere şi va reda bucuria vieţii pentru doi oameni. Corneea se va transplanta în cadrul Spitalului Militar Central Bucureşti, redând vederea pentru alţi doi pacienţi.

 

Echipa ATI şi de coordonare a Spitalului Judeţean de Urgenţă “Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare este condusă de dr. Adriana Stoicovici – coordonator transplant și dr. Andrei Mureşan – KDP (Key Donation Person).

 

Aceasta este cea de-a patra prelevare de organe din anul 2020 de la Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare (de la cei 3 donatori anteriori, cu vârste cuprinse între 31 și 69 de ani, s-au prelevat: ficat 3; rinichi 6; cord 1; cornee 4; os/tendon 1).

 

În anul 2019, în cadrul Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare au avut loc prelevări de organe și țesuturi de la 15 donatori (cu vțrste cuprinse între 9 și 67 de ani) aflați în moarte cerebrală (s-au prelevat: ficat 13; rinichi 30; cord 5; plămâni 2; cornee 8; os/tendon 2).

 

În România, activitatea de prelevare și transplant se realizează în scop exclusiv terapeutic. Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare este acreditat pentru activitatea de prelevare de organe și tesuturi.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here