SĂNĂTATE – Tratamente inovatoare la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș”

0
462

TRATAMENTE INOVATOARE. Medicii din cadrul secției Recuperare Medicală a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare au început o serie de tratamente inovatoare destinate pacienților care prezintă spasticitate în urma unor accidente vasculare cerebrale, traumatisme, tumori cerebrale, scleroza multiplă, afecțiuni ale măduvei spinării, boli neurodegenerative.

 

Tratamentul cu toxina botulinică reprezintă una din cele mai moderne abordări ale spasticității apărute în urma leziunilor la nivelul neuronilor motori centrali (accidente vasculare cerebrale, traumatisme, tumori cerebrale, scleroză multiplă, afecțiuni ale măduvei spinării, boli neurodegenerative). Se vor folosi  reperele anatomice și ghidajul ecografic. Post-injectare, pacienții vor continua tratamentul spasticității cu celelalte mijloace disponibile la nivelul secției (kinetoterapie, electroterapie). Evaluarea ulterioară, în punctul doi al tratamentului, se va face obligatoriu la trei luni, a declarat șeful secției, medicul primar Sorina Sabo.

Procedura medicală inovatoare este decontată de CAS Maramureș, pentru injectarea la nivelul membrului superior, iar pacienții vor fi evaluați periodic deoarece efectul nu este imediat, ci se instalează în timp.

 

Suntem preocupați să aducem tratamente noi, inovative, care să vină în sprijinul pacienților și, de asemenea, facem eforturi pentru a moderniza infrastructura spitalului și pentru a achiziționa aparatură de ultimă generație, astfel încât pacienții să aibă acces la servicii medicale complexe, la standarde europene, a afirmat managerul Spitalului Județean de Urgență, Alexandru Oros.

Biroul de presă al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș”ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here